Резонанс
29 квітня 2020
Армії продавали небезпечний антисептик: СБУ викрила масштабне виробництво
СБУ виявила на Київщині масштабне виготовлення неякісних та небезпечних для здоров’я антисептичних засобів
news-image

Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише «Є!» .

Оперативники СБУ встановили, що приватний підприємець організував на території Київської області незаконне виготовлення антисептичних засобів. Частину з них він реалізовував через низку підконтрольних комерційних структур військовій частині ЗСУ та державному підприємству МО України», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зафіксували, що виробництво антисептиків відбувалось кустарним способом із використанням сировини сумнівного походження без дозвільних документів та контролю якості

Під час санкціонованих обшуків за місцем виробництва фальсифікату виявили обладнання для виготовлення та розливу фальсифікованого антисептичного розчину, понад 13 тонн спиртової суміші, зокрема етиловий спирт, антифриз, гліцерин. Також знайдено наклейки, пластикові ємності, дві печатки, антисептичний розчин та приблизно 30 тонн паливно-мастильних матеріалів невідомого походження.

У межах кримінального провадження за ст. 204 Кримінального кодексу України тривають експертизи контрафактного продукту, встановлюється джерело походження підакцизного товару та все коло осіб, причетних до оборудки.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.

Операція проводилася під процесуальним керівництвам Офісу генпрокурора та спільно зі Слідчим управлінням фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС.

Також читайте:СБУ завершила розслідування вбивства Гандзюк

Читайте також:Спецоперація СБУ на Львівщині: затримано кримінальних авторитетів – фото