Події
30 квітня 2020
Понад тисяча людей гасять осередки тління на Київщині та Житомирщині
За останню добу згорів ліс на загальній території близько 120 гектарів.
news-image

У Київській та Житомирській областях виникають і далі пожежі, повідомляє пресслужба ДСНС.

У Київській області пожежі у лісових масивах Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення локалізовані.

Станом на 7 год. 30 квітня підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні окремих осередків тління торф’яників.

До гасіння залучено 207 чоловік та 64 одиниць техніки, з них від ДСНС 149 чоловік особового складу та 34 одиниці техніки.

Радіаційний фон по м. Києву, Київській області та у Зоні відчуження у межах природних фонових значень.

Житомирська область:

а) 28 квітня поблизу с. Рудня-Перганська Олевського району на території Поліського природного заповідника виникло загорання сухої трави та лісового масиву.

б) 29 квітня поблизу с. Повча Лугинського району на території Повчанського лісництва виникло загорання лісової підстилки та лісового масиву.

в) 29 квітня поблизу с. Лучанки Овруцького району на території Слобідського лісництва виникло загорання лісової підстилки.

г) 29 квітня до ДСНС надійшла інформація, що поблизу с. Дубовий Гай Овруцького району на території Овруцького лісового господарства виникло загорання лісової підстилки та лісового масиву.

Станом на 7 год. 30 квітня відкритого вогню немає. Силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств у гасінні тління окремих осередків лісової підстилки, пеньків та деревини.

Всього до гасіння пожеж на території Житомирської області залучено 818 чоловік та 140 одиниць техніки, з них від ДСНС 122 чоловіки особового складу та 30 одиниць техніки.

Нагадаємо, станом на 7 год. 27 квітня, підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

До речі, президент Володимир Зеленський побував на Чорнобильській атомній електростанції, вшанувавши пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС, й одразу по тому зустрівся з рятувальниками, які гасять лісові пожежі в зоні відчуження.

Також ми писали, у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику розповіли, що внаслідок пожеж у зоні відчуження постраждали рослини та тварини, але за декілька місяців на згарищі має відновитися життя.

Читайте також:На Житомирщині виникла нова пожежа — ДСНС