Суспільство
30 квітня 2020
Українці таки вилетіли до Лондона на сезонні роботи
Державіаслужба все ж таки дозволила виконати рейс з Києва до Лондона, яким на сезонні роботи полетіли українські громадяни.
news-image

Державіаслужба все ж таки дозволила виконати рейс з Києва до Лондона, яким на сезонні роботи полетіли українські громадяни.

Про це hromadske розповів один з пасажирів борту Олег - Тумак.

За його словами, близько 19:40 29 квітня пасажирам видали квитки та дозволили почати реєстрацію на рейс. У повітря літак піднявся о 21:30, хоча від самого початку він мав вирушити о 12:40. Тобто бюрократичні рішення затримали його майже на 9 годин.

Нагадаємо, про заборону летіти до Лондона авіаперевізнику МАУ повідомили за декілька годин до зльоту. Понад 100 пасажирів, які з'їхалися з усієї України, весь час перебували у терміналі аеропорту "Бориспіль". Літак замовив британський роботодавець, який вже уклав довгострокові контракти з українськими заробітчанами.

Зазначимо, що Україна, як і більшість інших країн Європи та світу, в умовах карантину вдаються до жорстких обмежувальних заходів: закриття кордонів, повітряного простору. Все це необхідно, аби запобігти поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Як ми писали, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що за кордоном українських робітників вже чекають не зважаючи на коронавірусний карантин.

Також стало відомо, що через пандемію коронавірусу близько 30% українців, які перебували на заробітках у Польщі, втратили роботу. Наразі вони чекають відкриття кордонів, аби знову поїхати на заробітки

Читайте також:Уряд розглядатиме кожен запит щодо сезонних працівників з України окремо – коментар МЗС та Мінекономіки

Читайте також:Польща продовжила дію дозволів на легальне перебування усім іноземцям