Події
30 квітня 2020
За позовом батька Гандзюк арештували рахунки депутата Киви - юристи
У юридичній компанії зазначили, що нардеп Кива "безпідставно звинуватив Катерину Гандзюк в корупції, що не відповідає дійсності".
news-image
На виконання рішення Солом'янського райсуду Києва щодо позову батька активістки Катерини Гандзюк держвиконавець ухвалив постанову про накладення арешту на кошти нардепа Іллі Киви для забезпечення сплати судового збору.

Про це у Facebook повідомляє юридична компанія "Міллер", яка раніше від імені батька активістки подала позов до Киви про захист честі і гідності Катерини Гандзюк

Арештовано рахунки І. Киви по справі Катерини Гандзюк", - йдеться у повідомленні.

У юридичній компанії зазначили, що нардеп Кива "безпідставно звинуватив Катерину Гандзюк в корупції, що не відповідає дійсності". Зокрема, мова йде про висловлювання Киви у ефірі телеканалу "Еспресо" у жовтні 2018 року, коли нардеп звинуватив активістку в розкраданні бюджету.

26 червня 2019 року Солом’янський районний суд м. Києва задовольнив позов батька Катерини Гандзюк до Іллі Киви та ТОВ «Голдберрі» про захист, честі гідності, ділової репутації та зобов`язання спростувати недостовірну інформацію", - нагадали юристи.

Як уточнили в юридичній компанії, рішенням Солом’янського райсуду Києва було визнано недостовірною інформацію, поширену 2 жовтня 2018 року Кивою в ефірі телеканалу «Еспресо. TV» наступного змісту: «Я знаю, что Гандзюк сидела на разворовывании городского бюджета».

Також суд зобов`язав Киву спростувати недостовірну інформацію, шляхом повідомлення в ефірі телеканалу «Еспресо. TV» про те, що поширена інформація не відповідає дійсності, і зобов’язав стягнути з Киви на користь Віктора Гандзюка судовий збір у розмірі 1409,60 грн.

22 квітня 2020 року на виконання рішення Солом’янського районного суду м. Києва державним виконавцем Дніпровського районного відділу ДВС у м. Києві ухвалено постанову про накладення арешту на кошти Іллі Володимировича для забезпечення сплати судового збору", - уточнили юристи.
Зазначається, що у разі невиконанні іншої частини рішення суду до Киви будуть застосовані заходи, передбачені ст. 63 закону України «Про виконавче провадження», у вигляді штрафу, а потім і відкриття кримінального провадження.
Таким чином, якщо Ілля Кива не виконає рішення суду у повній мірі, до органу досудового розслідування буде повідомлено про вчинення останнім кримінального правопорушення у відповідності зі ст. 382 КК України", - поінформували у компанії "Міллер".

Раніше ЗМІ повідомляли, що 30 жовтня 2018 року юридична компанія "Міллер" звернулася до суду з позовом до Іллі Киви та "Еспресо.TV" про захист честі, гідності та ділової репутації Катерини Гандзюк.

Згодом, 2 листопада, Солом'янський районний суд відкрив спрощене позовне провадження у цій цивільній справі, але 30 листопада судове провадження закрили через смерть позивача.

Після цього юридична компанія "Міллер" від імені батька Катерини Гандзюк Віктора повторно подала позов до Солом’янського районного суду Києва з тих ж підстав.

Як повідомлялося, 27 квітня Офіс генпрокурора та СБУ оголосили про завершення слідства у справі щодо організації нападу на Катерину Гандзюк.

Натомість активісти виступили із заявою, що справу передають до суду, не завершивши всіх слідчих дій.

Увечері 27 квітня ініціативна група "Хто замовив Катю Гадзюк?" провела акцію протесту проти рішення про завершення розслідування справи про вбивство активістки.

29 квітня активісти знову прийшли під будинок у Києві, де проживає Венедіктова.

Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

За підозрою у причетності до вбивства були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада 2018 року стало відомо про арешт Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але той вийшов під заставу у 2 млн 497,3 тис. грн.

6 червня п’ятьох безпосередніх виконавців нападу засудили до позбавлення волі терміном від 3 до 6,5 року.

У січні цього року в Болгарії за організацію нападу на Катерину Гандзюк затримали Олексія Левіна, помічника-консультанта депутата Херсонської облради. 16 березня його екстрадували в Україну.

На думку слідчих, Левін є ключовою фігурою, яка пов'язує виконавців ("групу Торбіна") і замовників нападу на Гандзюк. Саме він підозрюється в організації цього злочину, підбурюванні до його виконання, наданні інформації, зокрема, про місце проживання Гандзюк.

У березні суд продовжив строк розслідування справи проти Левіна до 29 липня.

Читайте також:Батько Гандзюк заявив про тиск зі сторони генпрокурорки