Європейське космічне агентство використає розробку українського школяра
Тепер нею зможуть користуватись науковці з усього світу
news-image

Семикласник із Києва Артем Шелестов удосконалив скрипт для Європейського космічного агентства, тепер ним зможуть користуватись науковці з усього світу, пише «Є!» з посиланням на ukrinform.ua.

Модифікований скрипт дозволить із супутників точніше відрізнити здорову рослинність від хворої. За свою роботу Артем Шелестов посів перше місце серед 341 учасника на Всеукраїнському конкурсі “Еко-погляд” Малої академії наук України, що проводився у дистанційному форматі. Школяр дослідив кореляцію між зеленими насадженнями і якістю атмосферного повітря міста Києва, - зазначається в повідомленні.

 Всеукраїнський конкурс "Еко-погляд" започатковано у 2019 році. Його мета - популяризація знань з екології, географії, дистанційного зондування Землі та суміжних галузей науки, підтримка обдарованих дітей і учнівської молоді, залучення їх до науково-дослідної діяльності.

У рамках "Еко-погляду" всі учасники пройшли онлайн-курс на платформі Canvas. Під час навчання учні аналізували супутникові знімки сервісу EO Browser та отримали базові знання з екології. Окрім того, працівники лабораторії протягом року надавали консультації усім учасникам конкурсу.

Скриптами називають спеціальні програмні коди, які розширюють можливості порталів або інших цифрових ресурсів.

Читайте також: Україна розробила тест-системи виявлення коронавірусу на ранній стадії зараження

Як писали раніше, в США схвалили використання препарату «Ремдесивір» для лікування COVID-19