Україна
1 березня 2015
Закінчено досудове слідство по справі Кернеса
Справу передадуть до Дзержинського суду Харкова.
news-image

Досудове слідство у справі стосовно міського голови Харкова Геннадія Кернеса закінчено і найближчим часом матеріали будуть передані в суд.

Передає Є! Єдність.інфо  з посиланням на "Інтерфакс-Україна" зі слів джерела, близького до ходу слідства.

"Досудове слідство фактично закінчено. На початку наступного тижня Кернесу вручать уточнену підозру, після цього матеріали справи будуть передані на ознайомлення сторонам, а потім до суду. Орієнтовно в середині березня може відбутися підготовче судове засідання", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, справу має бути передано в Дзержинський райсуд Харкова, оскільки події, в яких звинувачують Кернеса, відбувалися на території Дзержинського району міста.

Читайте також:За Кернесом виїхали слідчі
Нагадаємо, 27 лютого Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що Кернесу незабаром буде оголошено про підозру у низці кримінальних правопорушень.

"Йому інкримінуються тортури. Ця стаття про тяжкий злочин передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі, хуліганство, тому що він скоїв злочин разом зі своїм охоронцем, якому вже оголошено про підозру. Суть справи полягає у незаконному позбавленні волі", - сказав Шокін.

25 січня 2014 р. невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдан в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Олексія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ".

Пізніше в прес-службі облУМВС повідомили, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

Кернес був викликаний на 13 березня до  ГПУ на допит як підозрюваний. За його словами, кримінальне провадження порушено за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 127 (катування), ч.1 ст.129 (погроза вбивством при наявності реальних підстав побоюватися цієї загрози) КК України.

Читайте також:Кернес не виключає, що знову піде на вибори мера Харкова