Події
4 травня 2020
На птахофабриці під Кременчуком задихнулися сотні тисяч курей
Через збій електропостачання зупинилася система вентиляції.
news-image

На птахофабриці у Кременчуцькому районі Полтавської області задихнулися сотні тисяч курей.

Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту Полтавської ОДА.

Інцидент стався в селі Потоки. За попередніми даними, через несправність трансформаторної підстанції була знеструмлена «Кременчуцька птахофабрика».

Через зупинку роботи вентиляційної системи загинуло 600 000 курей. Працівниками Держспоживслужби відібрано зразки проб загиблої птиці для визначення причин їх загибелі», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що з приводу масової загибелі птиці та визначення механізму її подальшої утилізації на 4 травня заплановано засідання протиепізоотичної комісії Кременчуцької РДА.

Зазначимо, у березні Європейська комісія опублікувала рішення про зняття заборони на імпорт продукції птахівництва з України. Заборону було введено в січні 2020 року після спалаху пташиного грипу у Вінницькій області. Спалах був зафіксований на підприємстві, на якому містилися до 100 тис. курей. 

Нагадаємо, в центрі Києва на Майдані та під будівлею Офісу президента представники малого та середнього бізнесу влаштували мітинг під назвою #SaveФОП з вимогою до влади послабити карантин та дозволити їм заробляти.

Сьогодні ж Кабінет міністрів на позачерговому засіданні у понеділок продовжить дію карантину в Україні до 22 травня.

Читайте також:Холдинг Косюка купив найбільшу птахофабрику в Словенії