Політика
5 травня 2020
НАБУ порушило справу проти генпрокурорки Венедіктової
Кримінальне провадження стосується можливого недекларування майна.
news-image

Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну справу проти генерального прокурора Ірини Венедіктової через незадеклароване майно.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит РБК-Україна.

За результатами розгляду повідомляємо, що на підставі ухвали слідчого судді Вищого антикорупційного суду України від 24.04.2020 детективи Національного бюро внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань», — йдеться у повідомленні.


Порушити кримінальну справу проти Венедіктової НАБУ зобов'язав Вищий антикорупційний суд. Зробив він це за позовом екс-очільника одеського «Правого сектору» Сергія Стерненка.

95267089_552780455423369_8892322911231148032_n

 

Він стверджує, що генпрокурор не задекларувала годинника за 10 тисяч євро та членство у громадській організації з ознаками прибутковості.

Після внесення відомостей до ЄРДР клопотатиму також і про дослідження фактів недекларування відомостей про право оренди/користування квартири Венедіктовою», — йдеться у повідомленні.

Раніше генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, у будь-якому разі оголосять про підозру. Зараз питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони. 

Крім того, народний депутат VIII скликання і громадська активістка Тетяна Чорновол нещодавно повідомила, що на генерального прокурора України Ірину Венедіктову є задокументований компромат, пов’язаний з Михайлом Добкіним.

Нагадаємо, раніше Венедіктова завела справу проти Порошенка на підставі звернення працівників Верховного Суду України.

Також повідомляли, що Віктор Гандзюк, батько загиблої херсонської активістки Катерини Гандзюк, повідомив про тиск на нього зі сторони генеральної прокурорки Ірини Венедіктової.

Читайте також:Венедіктова відреагувала на протести під її будинком