Україна
5 травня 2020
Обмін полоненими і Мінський процес. Єрмак відзвітував перед американцями
Україна повинна погодити три законодавчі акти з представниками окупованих територій, зазначив Єрмак.
news-image

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна ніколи не буде вести ніяких перемовин з так званими ДНР і ЛРН.

Про це Єрмак сказав під час онлайн-брифінгу за участю колишнього посла США в Києві, директора Євразійського центру «Атлантичної ради» Джона Гербста.

131 людину звільнили з полону, але продовжують стріляти. Не допущений Червоний Хрест, не узгоджені три нові місця для розведення військ. Я вирішив запропонувати зробити це учасникам «нормандського формату», долучитися і приїхати у Мінськ, щоб з’ясувати чому не виконується», - заявив Єрмак.

Він розповів, що віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Олексій Рєзніков стане заступником глави делегації України в Тристоронньої контрактної групи Леоніда Кучми.

Виступили з ініціативою підвищити рівень представництва української делегації у Мінську, поряд з Кучмою, його заступником стане віцепрем’єр Рєзніков, додаємо у кожну підгрупу представників міністерств, на рівні не нижче ніж замміністри, також додаємо представників парламенту, керівників профільних комітетів будуть долучені до цієї роботи. «Червоні лінії» залишаються незмінними: підсилення нашої делегації у Мінську змусить те саме зробити Росію і за посередництвом ОБСЄ переговори стануть більш ефективними», - зазначив голова Офісу президента.

Єрмак заявив, що Україна ніколи не буде вести ніяких перемовин з так званими ДНР і ЛРН.

Україна повинна погодити три законодавчі акти з представниками окупованих територій. Україна сприймає, як представників окупованих територій представників громадянського суспільства, громадян України у яких є єдине українське громадянство, які не брали участі у війні проти України, які вимушено залишилися на окупованих територіях, які не є злочинцями, які не вбивали наших воїнів, які не приймали злочинних рішень, з такими людьми ми готові у рамках Мінського процесу говорити», - резюмував голова Офісу президента.

Як відомо, однією з таких ідей було створення так званої «Консультативної ради», яке викликало критику, й зрештою зійшло з активного порядку денного.

Частина народних депутатів фракції «Слуги народу» звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення Консультативної ради у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Відповідне звернення підписали вже 40 нардепів фракції.

Голова офісу президента Ураїни Андрій Єрмак пояснив деталі зустрічі в Мінську, де було створено Консультативну раду з представниками окупованого Донбасу. Зокрема, за словами Єрмака, йшлося про відкриття нових місць для розведення сил і засобів.

Нагадаємо, СБУ не буде відкривати кримінальне провадження щодо згоди Єрмака на створення консультативної ради з бойовиками у Мінську. 

Напевно, вже всі чули про відеозаписи, які оприлюднив народний депутат від Слуги Народу Гео Лерос, де брат Андрія Єрмака домовляється з невідомими особами про просування на вищі керівні посади в Україні потрібних людей.

Читайте також:20 квітня в зоні ООС, захищаючи Україну, загинув офіцер Андрій Шинкарук (фото)