Суспільство
5 травня 2020
Якими послугами можна буде скористатись вже з 11 травня - дізнаєтесь від Сергія Савінцева
З наступного понеділка можна буде гуляти у парках, скверах та інших зонах відпочинку.
news-image

Уряд скасував низку обмежень з 11 травня. Уряд продовжив карантин до 22 травня.

Так скасував чи продовжив? Розбирається політичний блогер політичний блогер Сергій Савінцев у новому випуску "Іншого кута". 

Кабінет Міністрів України впродовж одного засідання ухвалив низку рішень, яким продовжив карантин до 22 числа, раніше він мав припинитись 11 травня, але водночас, з того ж таки 11 травня, умови карантину значно послаблюються. 

З наступного понеділка можна буде гуляти у парках, скверах та інших зонах відпочинку. Не те щоб цього ніхто не робив і до цього, але з 11 травня Вас не матимуть права за це штрафувати. 

По всій території України відкриються салони краси, перукарні, музеї, бібліотеки, стоматології, адвокати, нотаріуси. Крім того запрацюють усі магазини оптової та роздрібної тргівлі непродовольчими товарами. Наприклад оптики. Закладам громадського харчування дозволять відкрити літні майданчики для відвідувачів. Є дозвіл працювати на виніс. 

Я не зовсім зрозумів подібний дозвіл, адже наскільки пам'ятаю, ніхто не забороняв барам та ресторанам працювати на виніс, про що говорив і сам президент, - каже Савінцев.

З 11 травня також запрацює сервіс побутової техніки та з'явиться можливість проводити тренування у командних видах спорту виключно для професійних команд на закритих тренувальних базах. 

З іншого боку, Кабмін продовжив карантин ще на 11 днів до 22 травня. Тобто, робота громадського транспорту, метро, заклади розваг, дитячі зони в торгових центрах, кінотеатри та інші місця масового скупчення людей будуть зачинені.

Детальніше про нові карантинні обмеження дивіться в новому випуску "Іншого кута" з Серієм Савінцевим. 

Нагадаємо, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні у понеділок продовжить дію карантину в Україні до 22 травня.

Читайте також:Про прірву між тими, хто наділений владою та пересічними громадянами: усі подробиці від Сергія Савінцева