Події
7 травня 2020
Усик та Ломаченко знялися в російському пропагандистському фільмі про віру
Українські боксери Василь Ломаченко та Олександр Усик разом з російськими спортсменами знялися в документальному фільмі "Здрастуй, брат, Христос Воскрес!".
news-image

Українські боксери Олександр Усик та Василь Ломаченко знялися у документальному фільмі "Здрастуй, брате! Христос воскрес". Фільм представлений російським монастирем "Корсунська Князь-Володимирська чоловіча пустинь" спільно з Києво-Печерською лаврою і опублікований на YouTube-каналі "Корсунська пустинь".

У фільмі також знялися два російських спортсмени: боксер Олександр Трубников і боєць рукопашного стилю Олексій Назаров.

Також у зйомках взяв участь митрополит УПЦ МП Онуфрій та інші священнослужителі.

Фільм розповідає про віру, дружбу, братів у Христі відомих українських боксерів чемпіонів світу Василя Ломаченка, Олександра Усика і російських спортсменів. У нелегкі часи для канонічної православної церкви України, бійці залишаються відданими Богу, вірі, вітчизні!", - йдеться в описі до фільму.

Усик заявив, що не припинить дружити з кимось із Москви через те, що "хтось ділить портфелі". 

У фільмі показане тренування Олександра Усика з чемпіоном РФ з рукопашного бою Олексієм Назаровим, після якої вони по-дружньому обіймаються. І весь цей відеоряд супроводжується віршами:

Не треба воїн і братської крові. Для душ приносить це отруту. Білоруською, російською, на мові скажи при зустрічі: “Здрастуй, брате!”

Усі спортсмени переповідають свої історії про те, як вони прийшли до віри і стали ходити до церкви.

У фільмі використані відеокадри літургій в Києво-Печерській лаврі, що підпорядкована Московському патріархату. Показано, як українські та російські боксери спілкуються з митрополитом УПЦ МП Онуфрієм.

Ломаченко розповідає, що у нього багато друзів в Росії і він не може з ними припинити спілкуватися.

Сказали, що це країна, яка воює з нашою країною … це не вкладається в моїй голові. По суті ми є одним народом”, – говорить Ломаченко.

Олександр Усик каже, що він не припинить дружити з росіянами, незважаючи на війну на Донбасі і анексію Криму:

З хлопцями, які живуть, наприклад, в Москві, ми тренувалися і пили чай з однієї чашки і їли кашу з однієї миски, коли маленькими були, а тепер, бачте, хтось ділить портфелі, а я повинен ділити дружбу з цією людиною? Я буду продовжувати з ним дружити. Мене не хвилює, то що мене хейтять або обзивають, у мене є своя думка”.

Митрополит Онуфрій каже, що люди повинні пробачити один одного:

Господь хоче, аби ми любили, терпіли і поважали один одного. Я бажаю, що любов людини до Бога була всюди, на всій земній кулі, а особливо вона повинна бути між нами – руськими людьми, – які вийшли з київської купелі, з Київської Русі. Ми повинні любити один одного. Ми єдині по крові, по вірі”.

Після цих подій спортсмени потрапили в базу "Миротворця". 

Боксерів звинувачують у запереченні російської агресії проти України, участі в антиукраїнських пропагандистських заходах РФ, маніпуляції суспільно значущою інформацією.

Також Усика та Ломаченка називають противниками незалежності українського православ'я від контролю Росії.

Дані боксерів помістили в розділ "Чистилище". Це база людей, які на думку учасників проєкту, здійснювали антиукраїнські дії або говорили антиукраїнські слова.

Згідно з українським законодавством, окупація Криму почалася 20 лютого 2014 року. У квітні на Донбасі почалися бойові дії, які тривають вже шість років.

Раніше Ломаченко та Усик привітали православних християн з Великоднем в компанії російських артистів.

Також повідомляли, що Олександр Усик зізнався, що йому пропонували великі гроші за участь у політиці.

Нагадаємо, Чемпіон світу з боксу Олександр Усик сказав, що найкращим Президентом вважає Олександра Лукашенко.

Читайте також:Не вважаю його чемпіоном, поки не проведемо третій поєдинок: Вайлдер про Ф’юрі