Україна
7 травня 2020
Найголовніше за день: Усик та Ломаченко в базі Миротворця, метро не відкриють до 22 травня та у Карпатах випало 15 см снігу
Читайте про найголовніші події дня, 7 травня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 7 травня.

Усик та Ломаченко в базі Миротворця

Українські боксери Олександр Усик та Василь Ломаченко знялися у документальному фільмі "Здрастуй, брате! Христос воскрес". Фільм представлений російським монастирем "Корсунська Князь-Володимирська чоловіча пустинь" спільно з Києво-Печерською лаврою і опублікований на YouTube-каналі "Корсунська пустинь".

Метро не відкриють до 22 травня 

Відкриття метрополітенів не можливе до 22 травня. Про це повідомили Українській Правді в Офісі президента.

На нараді у глави держави Володимира Зеленського порушували питання запуску транспорту, серед іншого – метрополітену. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що за планом, який напрацював уряд, відкриття метрополітену не може відбутися до 22 травня. Адже ранній запуск громадського транспорту загрожує поширенням епідемії коронавірусу, ситуація з якою ще не стабілізувалася.

У Карпатах випало 15 см снігу

 
Станом на 08:00 07.05.2020 на г. Піп Іван Чорногірський температура повітря -3°С, вітер північно-західний 14-15 м/с, хмарно, хуртовина, обмежена видимість до 20м”, - йдеться у повідомленні.

7 травня на високогір'ї Iвано-Франкiвської та у східній частині Закарпатської областей очікується значна снiголавинна небезпека (3-й рiвень).

Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров'я вважають «дуже реальним» повернення країн до жорсткого карантину у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Як ми писали, вірусологічні лабораторії в різних регіонах України повідомляють про перевантаження і неможливість проводити необхідну кількість тестування на коронавірус. Зокрема, у Житомирі головний санітарний лікар області направив у місцеві лікарні листа, в якому повідомив, що вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру з 7 по 9 травня не буде приймати матеріали для ПЛР- досліджень.

До речі, Кабінет міністрів дозволив проведення планових операцій, які були заборонені під час карантину.

Зазначимо, у штаті Нью-Йорк, де зафіксували найбільше випадків інфікування у США, дозволили тестувати на коронавірус в аптеках.