Події
7 травня 2020
Відкриття метрополітенів не можливе до 22 травня
Попри втому, не можна ставитися легковажно до епідемії. Транспорт – це прямий спосіб поширення цієї небезпеки
news-image

Відкриття метрополітенів не можливе до 22 травня.

Про це повідомили Українській Правді в Офісі президента.

На нараді у глави держави Володимира Зеленського порушували питання запуску транспорту, серед іншого – метрополітену. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що за планом, який напрацював уряд, відкриття метрополітену не може відбутися до 22 травня. Адже ранній запуск громадського транспорту загрожує поширенням епідемії коронавірусу, ситуація з якою ще не стабілізувалася.

Плановий помірний підхід до виходу з карантину – це правильно. Попри втому, не можна ставитися легковажно до епідемії. Сьогодні кількість заражених – понад півтисячі. Транспорт – це прямий спосіб поширення цієї небезпеки", - сказав президент.

До речі, у Всесвітній організації охорони здоров'я вважають «дуже реальним» повернення країн до жорсткого карантину у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Як ми писали, вірусологічні лабораторії в різних регіонах України повідомляють про перевантаження і неможливість проводити необхідну кількість тестування на коронавірус. Зокрема, у Житомирі головний санітарний лікар області направив у місцеві лікарні листа, в якому повідомив, що вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру з 7 по 9 травня не буде приймати матеріали для ПЛР- досліджень.

Нагадаємо, Кабінет міністрів дозволив проведення планових операцій, які були заборонені під час карантину.

Зазначимо, у штаті Нью-Йорк, де зафіксували найбільше випадків інфікування у США, дозволили тестувати на коронавірус в аптеках.

Читайте також:Супрун пропонує встановити у метро столиці спиртовмісні антисептики