Київ
7 травня 2020
У Київській лікарні № 4 почали випробовувати вітчизняний препарат проти коронавірусу
Препарат не є новим, він вже понад 20 років на медичному ринку, його широко використовують, насамперед при септичних захворюваннях, при захворюваннях нервової системи вірусної етіології, він довів свою ефективність.
news-image

У Київській лікарні № 4 почали випробовувати вітчизняний препарат проти коронавірусу, дозвіл на експериментальне лікування дало Міністерство охорони здоров'я, повідомляє кореспондент телеканалу "112 Україна".

Київська міська лікарня № 4 є однією з опорних, а 4 квітня її була перепрофільовано в інфекційний шпиталь.

Про випробування препарату розповів заступник головного лікаря Георгій Аксютін: 

Препарат не є новим, він вже понад 20 років на медичному ринку, його широко використовують, насамперед при септичних захворюваннях, при захворюваннях нервової системи вірусної етіології, він довів свою ефективність. Також його використовують при захворюваннях нервової системи, склерозу. Оскільки він довів свою ефективність у пацієнтів з вірусною інфекцією, не тільки при поразці нервової системи, а й при інших захворюваннях, було вирішено випробовувати його як препарат вибору для лікування коронавірусної інфекції. Він нині перебуває в стані впровадження, розроблення, про його ефективність у лікуванні коронавірусної інфекції ми сказати поки нічого не можемо, тому до протоколів його в нас поки не внесено".

Аксютін вважає, що ефективність препарату необхідно перевірити щонайменше на 50 пацієнтах. Поки в перевірці беруть участь одиниці.

Як стало відомо, управління США з контролю за харчовими продуктами й лікарськими засобами (FDA) схвалило використання противірусного препарату «Ремдесивір» (Remdesivir) для лікування пацієнтів із COVID-19. Як ідеться в рішенні регулятора, «Ремдесивір» схвалили для використання в екстреному порядку

Нагадаємо, Кабмін зняв «карантинну» заборону на проведення планових операцій - Степанов.

Також ми писали, що у Дніпрі від 63-річної жінки на COVID-19 заразилися 35 людей.