Події
8 травня 2020
Поліція проводить обшуки у міськраді Харкова та вдома у чиновників
Підозру поки нікому не оголошено.
news-image
У приміщеннях Харківської міськради та за місцем мешкання деяких чиновників зараз проходять обшуки в рамках кримінального провадження щодо розтрати 28 млн грн.

Про це повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Обшуки у міськраді та за місцем мешкання деяких чиновників почались зранку та продовжуються й зараз. Підстава - кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 КК України (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) із санкцією обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років", - зазначив Чубенко.

Він додав, що обшуки проводить слідче управління ГУ Нацполіції в Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Обшуки проходять у департаментах Харківської міської ради, за місцем проживання їхніх керівників, комунальних підприємств та причетних компаній, – йдеться у повідомленні пресслужби Прокуратури Харківської області.

За словами речника прокуратури, йдеться про встановлення освітлення на території Харкова:

Загальна сума розтрати - 28 млн грн".
Одночасно проводяться обшуки - загальним числом більше 20 - у різних регіонах країни, бо фігуранти кримінального провадження мешкають і поза межами Харківщини", - додав Чубенко.

Загалом одночасно проводять понад 20 обшуків у різних регіонах країни. Наразі фігурантам справи про підозру не повідомляють, досудове розслідування триває.

Тим часом, у мережі з'явилася інформація, що обшуки, зокрема, проводять у керівника департаменту житлового господарства.

Нагадаємо, Прокуратура Харківської області зареєструвала кримінальне провадження у зв'язку з тим, що міська влада проігнорувала постанову Кабінету міністрів щодо запровадження карантину в дитячих садках і школах.

Харківська міська рада під час сьогоднішньої сесії ухвалила рішення про чергове перейменування проспекту Петра Григоренка на честь маршала Жукова.

Читайте також:Міськрада Харкова підтримала «формулу Штайнмаєра»