В Україні перенесли на місяць вступну кампанію
Вступна кампанія стартує з 1 серпня.
news-image

Міністерство освіти і науки перенесло на місяць терміни вступної кампанії в Україні. Про це повідомили в прес-службі МОН.

Наголошується, що всі дати з урахуванням прогнозів щодо розвитку епідеміологічної ситуації були перенесені на серпень місяць.

Так, для вступників на основі повної загальної середньої освіти реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме з 13 по 22 серпня (для вступників за результатами ЗНО), і до 16 серпня для вступників, які складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти. Творчі конкурси та вступні іспити на місця державного замовлення будуть проводитися з 1 по 12 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет буде відбуватися не пізніше 27 серпня, а подача абітурієнтами документів для зарахування - до вечора 31 серпня", - повідомили у МОН.

Також зміни дозволяють подавати на вакантні бюджетні місця особам, у яких один з батьків був поліцейським і вважається загиблим або безвісно відсутньою особою при виконанні нею службових обов'язків. Також право на вступ на бюджет мають іноземці та особи без громадянства за підсумками ЗНО.

Зазначимо, навчальний рік завершиться до 1 липня. А закінчення власне навчального процесу відбуватиметься дистанційно. Коли саме завершити його вирішує педагогічна рада кожної школи.

Раніше повідомляли, що Міносвіти має два сценарії ЗНО.

Читайте також:Скандальний Лікарчук запропонував провести ЗНО на стадіоні