Найкращі фільми про Другу світову війну для перегляду на вихідні
Підбірка фільмів про Другу світову війну
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас підбірку фільмів про Другу світову війну. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «Тонка червона лінія»

 Військова драма, знята в 1998 році на основі однойменного роману Джеймса Джонса, розповідає вигадану історію про війська Сполучених Штатів під час Битви за Гуадалканал у Другій світовій війні. У фільмі грають Шон Пенн, Джордж Клуні і Джон Траволта.

2. «Врятувати рядового Раяна»

Оскароносна американська картина від Стівена Спілберга з Томом Хенксом у головній ролі. Фільм оповідає про події під час Нормандській операції Другої світової війни.

3. «Вітер зі сходу»

Біографічна драма, в основі якої реальна історія долі генерала Смисловского, який співпрацював з нацистами і керував російською національною армією вермахту, створеної на території Німеччини з російських емігрантів і радянських військовополонених.

4. «Штайнер: Залізний хрест»

Військова драма американського режисера Сема Пекінпа, що змушує задуматися над багатьма філософськими питаннями Другої світової, подивившись на події з боку солдатів - німців і спробувати зрозуміти, чи був у них вибір у тій ситуації.

5. «Сталінград»

Німецька картина 1993 режисера Джозефа Фільсмайера про Сталінградську битву очима німців. Після того, як в бою була втрачена велика половина особового складу, після втрати всіх ідеалів заклик фюрера "стояти до кінця" набуває для них зовсім інше, набагато більш страшне значення.

6. «"В бій ідуть одні "старики"»

Культовий радянський фільм, знятий актором і режисером Леонідом Биковим в 1973 році, що оповідає про будні льотчиків-винищувачів у роки Великої Вітчизняної війни.

7. «Операція "Валькірія"»

Фільм режисера Брайана Сінгера c Томом Крузом у головній ролі. У ньому екранізується однойменна операція - замах високопоставлених офіцерів вермахту на Гітлера.

8. «Бункер»

Фільм німецького режисера Олівера Хіршбігеля про останні дні Третього рейху, заснований на спогадах особистого секретаря Гітлера і однойменній книзі історика Йоахіма Феста.

9. «Прапори наших батьків»

Фільм режисера Клінта Іствуда про битви за острів Іводзіма, які були найбільш кровопролитними з усіх сухопутних боїв на островах Тихого океану під час Другої світової війни. Показує події очима американських солдатів.

10. «Катинь»

Фільм 2007 режисера Анджея Вайди про події, пов'язані з Катинським розстрілом. У картині розповідається про долі чотирьох польських офіцерів і про їх родичів, які не знають правди, але здогадуються про неї, про жінок, які не втрачають надії.

Читайте також: Привітання Венедіктової з Днем перемоги піснею Лещенка розгнівало мережу