Суспільство
11 травня 2020
Англійська для початківців: комедії, які допоможуть вивчити мову
Усі викладачі англійської рекомендують переглядати фільми цією мовою.
news-image

У час карантину багато людей отримали шанс втілити задуми, на які у буденному житті бракує часу. Популярним рішенням є вивчення англійської. Які ж фільми ви зрозумієте навіть з початковим рівнем знання мови – дізнавайтесь у добірці LifeStyle 24.

Усі викладачі англійської рекомендують переглядати фільми цією мовою. Так людина вчиться на практиці швидко перекладати речення та формувати свої думки іноземною мовою. Окрім цього, фільми чи просто ролики допомагають розпізнавати у потоці мови знайомі слова і навіть з початковим рівнем англійської розуміти суть тексту. Тому LifeStyle 24 пропонує вам список кінострічок, де прості життєві діалоги та легкий сюжет допоможуть покращити ваш рівень знань.

"Один вдома" (Home Alone)

У переддень Різдва одна велика родина збирається вдома. Вже наступного дня вони мають вирушити до Франції, де й зустрінуть свято. Однак в метушні батьки забувають наймолодшого сина – 8-річного Кевіна. Хлопчик не засмучується, що його родичі поїхали, та не знає, які пригоди на нього чекають.

Замість того, щоб лякати людей Каспер хоче знайти справжніх друзів. Та тільки привид з'являється перед іншими, як ті починають кричати. Однак дівчинка Кейт виявилась не з лякливих. 

"Красуня і чудовисько" (Beauty and the Beast)

Зла чарівниця перетворила принца Адама на потворне чудовисько. Зняти прокляття може тільки справжнє кохання.

"Форест Гамп" (Forrest Gump

Кінострічка розповідає про головного героя Фореста Гампа, який не боїться втілювати свої мрії. Кожне його починання приносить успіх, хоч для досягнення мети він і не використовує хитрощі.

"Наречена-втікачка" (Runaway Bride) 

Меггі – дуже красива дівчина, яка закохує в себе чимало чоловіків. Однак, коли справа доходить до весілля, дівчина просто втікає з церемонії та не може піти до вівтаря. Щоб зрозуміти її поведінку та написати цікаву статтю, до міста приїжджає журналіст. Та і він потрапляє під чари Меггі. 

"Моє велике грецьке весілля" (My Big Fat Greek Wedding)

Молода дівчина з грецької сім'ї не має наміру продовжувати справу батьків та працювати на сімейний бізнес. Вона вирішує піти в коледж. Повертається додому головна героїня вже зовсім іншою. І той хлопець, який раніше і дивитись у її сторону не хотів, тепер палко закохався. Та чи витримає він усіх божевільних родичів? 

"Відпочинок за обміном" (The Holiday)

У двох успішних жінок – Аманди та Айріс – не вдається побудувати міцні стосунки. Тому в один момент вони вирішують кардинально змінити життя та на деякий час помінятись місцями. У фільмі є багато кумедних моментів та прості діалоги, які вже підкорили весь світ.

"Життя і мета собаки" (A Dog's Purpose) 

Фільм розповідає про кілька життів одного собаки. Спершу він народжується цуценям, якого хлопчик Ітан назвав Бейлі. Потім він перероджується та має інших господарів, для яких став справжнім другом. 

Поради від експертів: 

Перегляньте спершу фільм з перекладом або оберіть кінострічку зі вже знайомим сюжетом. Тоді діалоги сприйматимуться краще.

Користуйтесь англійськими субтитрами.

Не засмучуйтесь, якщо з першого разу вам не зрозуміло багато фраз. Випишіть слова, незнайомі для вас, і зробіть їхній переклад. Згодом перегляньте фільм ще раз.

За порадами поліглотів, потрібно ввести за звичку дивитись ролики англійською. Кожного разу сприймати діалоги з фільму буде легше.

Звертайте увагу на вимову.

Якщо вам складно розуміти швидку мову акторів у кінострічках, оберіть для початку мультфільми. До прикладу, мультсеріал "Свинка Пеппа", або ж "У пошуках Немо". При озвучуванні героїв актори більш прискіпливо ставляться до вимови, відтак фрази значно легше перекласти у думках.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки перенесло на місяць терміни вступної кампанії в Україні.

Зазначимо, що Американська платформа онлайн-освіти Coursera надасть безробітним безкоштовний доступ до 3800 онлайн-курсів.

Читайте також:Європейське космічне агентство використає розробку українського школяра