Світ
12 травня 2020
Фільм телеканалу OAN «Українська брехня: імпічмент, гроші Байдена, масові вбивства». Вперше українською
Відео перекладене українською та озвучене командою Інфопостору «Є!».
news-image

На каналі One America News вийшов 50-хвилинний фільм під назвою: «Український обман: імпічмент, готівка Байдена і масові вбивства». Про цей фільм неодноразово казали ЗМІ та Дональд Трамп.

Автор - екс-радник Дональда Трампа, теперішній спікер міністерства охорони здоров'я США, Майкл Капуто.

Відео перекладене українською та озвучене командою Інфопростору «Є!».

Для тих, хто хоче почитати текстову версію, додаємо і в такому вигляді теж.

Голос за кадром:

Після обрання президентом Дональда Трампа в Америці у 2016 році інсайдери у Вашингтоні віддали доручення розслідувати дії Росії з метою скасування результатів виборів, стверджуючи, що рука Кремля налаштувала виборців проти Хіларі Клінтон. Використовуючи всі ресурси уряду США щоб повалити з поста Трампа. Вони зруйнували життя невинних десятків його соратників та їх сімей

Я знаю про це не з чуток. Моя сім'я була серед них. Телефонні дзвінки помічників Трампа відстежувались, наші повідомлення, електронні листи читали. Офіси та будинки обшукувались, були величезні судові витрати. Агенти та інформатори слідкували за нами тут і за кордоном поки спеціальний радник Роберт Мюллер не оголосив, що з Росією ніхто не змовлявся. Ця стратегія провалилась, її походження зараз з'ясовується. Щоб поховати друге розслідування поки змовники не були викриті антиТрампова еліта Вашингтону приступила до імпічменту Президента. На підставі телефонної розмови в липні 2019 року з президентом України Володимиром Зеленським. Але наша сім'я знає правду і ваша теж повинна знати.

Це почалося не просто з телефонної розмови між двома президентами. Проблема України в Америці почалась зовсім не з Дональда Трампа. Все це почалось багато років назад і призвело до вбивств на Майдані. 20 лютого 2014 року 100 людей було застрілено. За 20 хвилин на площі Незалежності в центрі Києва. Українці пам’ятають їх як Небесну Сотню. Снайпери стріляли в протестуючих і поліціянтів з найближчих будинків. В загальному було вбито 130 людей. 23 поліціянта загинуло, 1500 протестуючих поранено.

Майдан. Так українці називають площу Незалежності. Це турецьке слово яке вони давно перейняли від Османської імперії. Під час протестів Майдан став синонімом Революції і повалення уряду. В Києві ймовірно більше шпигунів, подвійних агентів, найманців, фальшивих дипломатів ніж де-небудь ще сьогодні у світі. Як в Касабланці в 40-ві роки.

Багато іноземців впливали на протести Майдану з самого початку в кінці 2013 року. Особливо Росія, США та Євросоюз. І вони швидко переросли в Революцію. Лідери української Революції Гідності зустрічалися в посольстві США в Києві. Американські урядовці, такі як сенатор Джон Маккейн і Вікторія Нолан, помічник державного секретаря при президенті Бараку Обамі зустрічались з протестуючими на площі.

Вікторія Нуланд:

Привіт як справи? Рада вас бачити.

Сергій Пашинський, один з лідерів Майдану, виконуючий обов'язки Глави Адміністрації Президента України:

Звичайно ми відчули підтримку всього демократичного світу, коли сенатор Маккейн прийшов на Майдан. Я особисто супроводжував його і це було дуже приємно і надихаюче.

Кадри з майдану. Вікторія Нуланд:

Хліба? З'їжте хліба. Ви голодні. Ну ж бо.

Сергій Пашинський:

Якщо чесно, ми вдячні навіть за печиво.

Євген Червоненко, екс-депутат Верховної Ради України:

Америка перетворювала нас в голодного пса. Через своє посольство. Це приниження нашої країни. І це створює негативне відношення до Америки.

Чоловік в окулярах:

Я часто працював в Україні з 1995 року. Я зустрів там свою дружину. У нас там сім'я. Коли держсекретар Обами Хіларі Клінтон перезарядила американсько-російські відносини у 2009 році, було встановлено новий курс. Колись агресивна зовнішня політика Америки в регіоні була ослаблена і дала більше свободи президенту Росії Володимиру Путіну.

Девід Нунс Конгресмен R-CA:

Наскільки я пам’ятаю, я прийшов на Майдан одразу після протестів і одразу після зміни уряду. Я пам'ятаю в той час в адміністрації Обами хотіли робити тільки те, що від них вимагав Путін. Я маю на увазі, що вони не хотіли заважати Путіну у всьому, що пов'язане з Україною. А потім, пізніше, ми продовжували давати їм гроші, які вони не витрачали на зброю яку просили українці. Я маю на увазі період вже після того як вони вдерлися в Крим і по суті анексували його.

Розмова Обами з Медведевим:

Це мої останні вибори. Після мого обрання в мене буде більше свободи.

Так я розумію. Я перекажу цю інформацію Володимиру і я розумію.

Голос за кадром:

Дипломати ДержДПА Обами в центральній та східній Європі обрали новий шлях. Соросівський глобалізм або прогресивізм. Такі країни як Грузія та Україна були на передовій політики глобалізму. В Україні вона призвела до масових вбивств.

Мій шурин часто ходив на Майдан після початку протестів в листопаді 2013. Вони розпочали мирно, а після новорічних свят у протестуючих була зброя і сутички з поліцією загострились. Антиамериканські критики говорять, що Наша країна організувала все це в змові з американським мільярдером Джорджем Соросом.

Це дійсно так. Ми платили мільйони організаціям Сороса в таких містах як Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина, Балкани, Грузія, Україна і навіть в Росії.

Михайло Капуто:

Я снідав з Соросом в Москві, коли працював в російському інвестиційному банку в 1999 році. Він сказав мені що його пожертви приводять прогресивізм в дію, а ще він з посмішкою додав, що бізнес від цього тільки виграє.

В Україні за визнанням працівників фонду Сороса він витратив більш як 180 мільйонів доларів з моменту розпаду СРСР на початку 90-их років. Насправді він створював прогресивну державу. І він тісно співпрацював з американським урядом. При Обамі ми підтримували Сороса на 100%

Девід Нунс:

Я думаю, що деяким людям слід було насторожитись і запитати чи ви впевнені що на це варто витрачати кошти платників податків і наскільки глибоко нам варто влізати в ці країни, особливо працюючи з людьми, у яких є свої інтереси та це складність для Сороса, люди які переслідують свої цілі. Я маю на увазі, що усі знають Сороса і не секрет, що він з ультралівих і підтримує крайнє ліве починання і що він буде робити в Україні я сам не знаю що саме.

- Створювати крайнє лівий уряд?

- Так, мабуть.

- Те ж, що вони роблять в Грузії, те ж, що вони роблять у всьому регіоні.

Сьогодні я бачу слід Сороса у всьому колишньому Радянському Союзі, в Європі та за її межами. Відкриті кордони, масова міграція, ослаблені судові системи, громадянські заворушення, втрата національного суверенітету.

Це погано. Його групи переслідують консервативних політиків та дестабілізують законний уряд.

Міхаель Саакашвілі, колишній президент Грузії:

Я знаю Джорджа Сороса і знаю деякі його програми. Це таких хлопець, який перш за все швидко змінює свої симпатії та свою думку.

Його програми були корисними в ряді випадків, але в більшості випадків вони були не такі вже й ефективні.

Каталін Новак. Міністерка сім'ї та молоді Угорщини:

Він як може впливає на виборчі процеси та компанії, впливає на місцеву політику без натяку на легітимність і це проблема.

Чоловік в окулярах:

Критика Джорджа Сороса піддається осуду як пропаганда на користь Росії, руки Кремля. Звичайно це не так. І коли ви критикуєте Джорджа Сороса вас називають антисемітом. Це свого роду собачий свисток. У Джорджа Сороса є свої цілі, це очевидно, і заслуговує пильної уваги.

Вашингтонський дипломат Вікторія Нуланд повірила в ці цілі і допомагала Соросу їх здійснювати в центральній та східній Європі.

В 2017 році під час урочистостей з нагоди інавгурації Дональда Трампа у Вашингтоні дипломати з Польщі, Чехії, Угорщини благали зовнішньополітичних партнерів Трампа звільнити Нуланд. Вона не хотіла бачити президентом України Віктора Януковича. Сорос також не хотів. Протести ставали все жорсткіші. Президент Обама та віцепрезидент Джо Байден видали попередження та ультиматуми Януковичу.

Барак Обама:

Ми вважаємо, що уряд України винен в тому, що відбулося.

Голос за кадром чоловіка в окулярах:

Не загострюйте Майдан, говорили вони, або ж поплатитеся.

Тим часом ситуація погіршилась з обох сторін.

В лютому просочилась телефонна розмова, яка доводила, що Нуланд обирає новий уряд, ще до того, як Янукович покинув пост.

Вікторія Нуланд, американський дипломат та політик, офіційний представник Державного департаменту США в 2011—2013 рр. Пізніше — Помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії:

Не думаю, що Кліч повинен йти в уряд. Я не думаю, що це необхідно. Я не думаю, що це хороша ідея. Я думаю, що Яц, це той, хто володіє економічним досвідом, досвідом управління. Йому потрібно, щоб Кліч і Тягнибок працювали поза урядом. Йому потрібно розмовляти з ними чотири рази в тиждень. Розумієте? Я просто думаю, що Кліч на посту на такому рівні буде працювати на Яца, нічого не вийде.

Яц, Кліч,… у Нуланд були прізвиська українських лідерів, як для свиней в загінці. Це позорно.

Напруга на площі зростала. Колега Сергія Пашинського, один з організаторів, що зустрічалися з представниками США, був зупинений протестуючими. У нього в багажнику була снайперська гвинтівка. Пашинський вимагав звільнення свого поплічника і повернення гвинтівки. Все було знято на камеру.

Два дні потому під снайперські кулі потрапили як протестуючі так і поліція. Одні говорять, що снайпери були українцями, інші – росіянами, грузинами, латвійцями, навіть американцями, але всі сходяться в одному – вони займали позиції в таких будинках, як готель Україна.

Поки дипломати Обами сперечалися кому віддати Україну.

За словами так званих свідків, стрілки та їх спільники були в цих кімнатах, по коридору третього поверху готелю Україна, що вікнами виходили на вулицю Інститутська. Вони заходили в кімнату, снайпер стояв трохи далі від вікон, щоб ніхто не міг його бачити, а спільник просто відчиняв вікно, відходив, снайпер робив постріл. Тут, в районі Інститутської, вони поранили й вбили багатьох з тих, хто загинув того ранку.

Це потрясло український народ до глибини душі.

Пройшло майже шість років, але вони все ще не знають хто це робив.

За словами Валентина Наливайченка, колишнього голови СБУ (національного ФБР), зібрані його командою докази вказують на Росію.

Валентин Наливайченко:

Я пам'ятаю частину цих доказів після мого офіційного призначення до Генпрокуратури у 2014 році де офіцери спецпідрозділів були свідками того, що пара снайперів на Майдані розмовляли російською мовою. Вони були не з офіційної групи спецвійськ.

Чоловік в окулярах:

Це версія Обами - Байдена, яку проштовхують прихильники національної безпеки. Але вони більше не говорять про це.

Це найбільша країна в Європі. 100 людей було вбито за 20 хвилин і ніхто не хоче, щоб це розслідували.

Девід Нунс:

Більшість американців не знають що там відбувається щодня. Очі не бачать - серце не болить.

Коли співробітник української національної поліції беркута Сергій Тамтура був звільнений з тюрми в червні 2019 від посольства США не було ні слова.

Сергій Тамтура:

- Протестувальники були позаду нас. Мені в потилицю кинули великий тяжкий камінь. Наскільки я пам'ятаю, в мене потемніло в очах. В мене на голові розколовся шолом. Я побачив як на нас біжить людина з коктейлем Молотова і в наступний момент я вже горів. Мене посадили у швидку і доправили до лікарні МВС.

- Розкажи мені про свою зброю.

- Коли до мене прийшли з обшуком, вони шукали мою зброю стверджуючи, що його немає на протязі 8 місяців. Щоразу під час судових слухань вони вимагали, щоб я залишився за ґратами, стверджуючи, що я вкрав і знищив свою зброю, щоб позбавитись від доказів злочину. Після чого з'ясувалось, що Генпрокуратура конфіскувала мою зброю за шість місяців до того як мене арештували.

Прокурори приховали ключові докази тому Тамтура відсидів в тюрмі 5 років ні за що.

Сьогодні він зломаний і його життя розрушене. Америка, яка так рьяно бореться з корупцією, не зробила нічого.

Адвокат співробітників Беркуту Олександр Горошинський, які все ще знаходяться під вартою, має свою версію подій.

Олександр Горошинський:

Я особисто допитував свідків, так званих, грузинських снайперів. Вони розповіли, що брали участь в стрільбі. Ці свідки повідомили нам, що серед організаторів розстрілу активістів і поліціянтів на Майдані, були такі люди як організатор протесту Андрій Парубій, який став спікером парламенту та лідер опозиції Сергій Пашинський.

Ціллю цієї стрілянини і снайперів було створити хаос і показати людям, що уряд Януковича використовує силу проти людей. Ціллю було не дати Януковичу підписати мирну угоду, яку він все ж підписав з опозицією за участю та гарантіями від Європейців.

І раптом я знову почув ці слова, що ця версія - це рука Кремля, російська пропаганда. Так що потрібно було в цьому розібратись.

Як і в Україні, в Грузії відбувся жорстокий конфлікт з Росією. Тримати Грузію ближче до Заходу, а не до Кремля дуже важливо для Вашингтону, тому в пострадянському керівництві Грузії був великим вплив американських служб національної безпеки.

Олександр Чікаідзе, міністр внутрішніх справ Грузії:

Мої колеги підтримували близькі, майже тісні відносини з ними. З ФБР ЦРУ РОМО. Ми часто з ними взаємодіяли, працювали з ними майже щоденно.

Трістан Цітелашвілі, колишній голова міністерства оборони Грузії:

Що стосується снайперів. Ви абсолютно впевнені, що хоча б частина з них були грузини?

Однозначно там були грузини. Я добре вивчив це питання. В березні 2014 року я вперше публічно заявив, що снайпери, які стріляли з готелю Україна і будинку консерваторії були з групи президента Грузії Саакашвілі. Звичайно були й інші. Але головними дійовими особами були Саакашвілі й команда.

Розмова з Саакашвілі:

Зараз виходять документальні фільми, Ізраїльські та Італійські, де говорять, що Ви пов'язані з бійнею на Майдані.

Так, але це чисто російська позиція.

Отже, звідки береться така думка?

Очевидно, що з різних джерел. Все, що стосується Майдану – це чисто російська вигадка. Ми до цього звикли. Саме так російська пропаганда або радянська пропаганда раніше працювала.

Генерал Цітелашвілі вже таке раніше чув. Рука Кремля, розумієте?

Обвинувачений у 2008 році в діях під впливом Кремля він виступив проти тодішнього президента Міхаеля Саакашвілі та був ув'язнений на 5 років. Коли його заарештували, ледве не вбили його сина.

Через 10 років його син все ще інвалід і знову Америка нічого не зробила.

Зі мною сконтактували і мене запросили до України за дорученням президента Порошенка і Грицака. Мені обіцяли, що гарантують фінансовий добробут, якщо я зміню позицію. Але я категорично відмовився.

Саакашвілі був улюбленцем Вашингтону. Сорос також його підтримував через свою мережу організацій відкритого суспільства. Мільярдер навіть заплатив, щоб декілька грузинських активістів поїхали в Сербію, вчитися у сербів, які скинули свого президента у 2000 році.

Як і очікувалось, в кінці 2003 року без кровопролиття був скинутий тодішній президент Грузії Шеварднадзе. До влади прийшов Михаїл Саакашвілі. Дев'ять членів його кабінету були людьми Сороса. Подейкують, що деякі були на зарплаті Сороса.

При підтримці Сороса та Адміністрації Джорджа Буша-молодшого, Саакашвілі став ще ближчим до команди Обами - Байдена. І особливо близьким до віцепрезидента Джо Байдена. За словами деяких, таким близьким, що Саакашвілі з'явився в Україні заради протестів на Майдані

Як вас перевезли з Тбілісі до Києва? На Майданівський проєкт.

Георгій Бежіташвілі – снайпер Майдану.

Як я вже казав, наше перебування там було відомим Мамуці Мамулашвілі, Парубію, Пашинському, Саакашвілі звичайно з його оточенням. Вони знали про все. Парубій відповідав за житло, транспорт, зброю і так далі. Люди, які нас туди послали, це Пашинський, Саакашвілі та його оточення. І Мамука звичайно.

Цезар Балаядзе – снайпер Мадану.

Саакашвілі особисто мене не вербував. Це зробила людина Саакашвілі – Мамулашвілі. І за всім цим стоїть Саакашвілі.

Зураб Інашвілі – снайпер Майдану:

- Я знаю Саакашвілі з 1986 року.

- В Києві ви слідкували за Януковичем, його діями, так?

- Коли я зустрівся з Георгієм Лордкіпанідзе і Михаїлом Саакашвілі, Михаїл розповів мені та хлопцям, які були зі мною що з нами була людина, наскільки я знаю, з СБУ України. Нам було доручено знайти регулярні маршрути Януковича і вони, скажімо, планували вбити Януковича.

Георгій Беїташвілі:

А потім прийшли іноземці та місцеві з Мамукою, потім офіцери й так далі. В цей час прийшов Михаїл. Його супроводжував американець. Вони були з Мамукою і колишніми грузинськими офіцерами. Після цього все було сплановано і вони пояснили нам що робити.

Ким був цей американський офіцер?

Я навіть розсміявся, коли почув його ім'я. Я згадав сержанта Браяна з фільму. Його звали Браян. Я не знаю його справжню фамілію.

Ці грузинські снайпери, як вони себе називають, стверджують, що колишній президент Грузії Саакашвілі разом з українцями Парубієм та Пашинським керували брудною роботою. Всі ці три лідери протестів на Майдані пізніше увійшли до Уряду Порошенка.

Грузини також стверджують, що американський солдат Браян Крістофер допомагав керувати снайперами.

Висновок такий, що якщо там стріляв американський солдат американський уряд може бути причетний до вбивств.

Грузини навіть наполягали на тому, що Джо Байден все знав.

Ось чому я найняв приватного детектива з ціллю знайти ветерана армії США Браяна Боєнгера.

Грузини називали його Браяном Крістофером. Виявляється зараз він проживає в Північній Кароліні

Ви знаєте, зараз часто Ваше ім'я згадують люди, які розповідають доволі цікаві історії про те, що Ви були на Майдані в лютому 2014 року.

Боїнгер:

Я не знаю як це можливо, оскільки я потрапив туди тільки 18 лютого 2015 року.

Американський паспорт Боїнгера показує, що він був на Україні через рік після бійні на Майдані. Грузини говорять, що в'їжджали до України по підробних паспортах. Вони стверджують, що Боїнгер робив так само. Але Боїнгер був готовим до цього запитання.

Він розповідає, що працював вдома в Північній Кароліні. У нього були чеки, багато чеків. Розклади приватних компаній показують, що він працював в північній Кароліні увесь тиждень під час бійні на Майдані 2014 року.

Мене нудить від усього цього. Небесна сотня мертва, вбита на площі, хтось заплатив за це, багато людей брешуть. Це не дає мені спокою.

Один грузинський снайпер прийшов на інтерв'ю в масці. Він сказав, що боїться за своє життя.

Отже, Ви розстрілювали людей на Майдані.

Можна й так сказати. Так сталось. Наказ був стріляти по Беркуту та людях. Щоб створити хаос. Це почалось 20 близько 8 ранку. Ми почули перший постріл. Нас було двоє. Спочатку я відчинив вікно і мій друг вистрілив. Потім ми змінили позиції і я взяв гвинтівку. Так ми вистріляли всі п'ять патронів.

Ведучий: Маска вам потрібна, що переховуватися від людей, які наказували вам стріляти і розслідування?

Так, більше від тих людей.

Ведучий: А якщо ви втечете і від цих, і від інших? Звинувачення людей, які вам віддавали накази, як думаєте, маска сховає вас від Бога?

Після бійні на Майдані президент Янукович втік до Росії і президентом України був обраний Петро Порошенко. Посольство США відіграло у цьому велику роль, як і Сорос.

Давайте говорити на чистоту, американське правління твердо виступає проти переворотів крім випадків, коли не виступаємо, адже інколи силове повалення влади у певній країні служить інтересам США. І хоча це незручно визнавати, ми часом навіть дуже підтримуємо перевороти.

Переворот на Майдані був саме таким. Більше крові ніж під час трояндової революції Саакашвілі, але результат все одно оптимальний для США. Розслідування масових вбивств зупинилося , і більшість українців, яких я знаю, впевнені, що ми ніколи не дізнаємося імена справжніх вбивць. Згодом після бійні президент Обама призначив віце-президента Байдена відповідальним за американо-українські відносини.

Джо Байден: Ось яке завдання я отримав, мені дісталася Україна.

Ведучий: Яка ваша думка про дії Джо Байдена після Майдану? Наскільки глибоко він взаємодіяв з владою? Ви думаєте, це пішло на користь?

Євгеній Червоненко: він приїздив ніби до папуасів роздавати накази: «Ти не будеш генпрокурором, це туди, це сюди, і т.д.». але це би була лише частина проблеми.

Дж Байден: У вас є унікальна можливість увійти в історію як Рада, яка остаточно і навіки заклала стовпи свободи, яких так прагнув ваш народ.

Ведучий: Що ж таке Будапештський меморандум?

Андрій Теліженко: Це документ, який підписаний в 1994 році між США, Росією, Україною та Великобританією, щоб Україна відмовилася від свого третього за величиною ядерного арсеналу, ядерних боєголовок, більше 1500 одиниць. Вони були знищені, віддані Росії і на цьому все. Україна отримала гарантії від вище згаданих країн щодо підтримки свого суверенітету у випадку війни, якщо хтось нападе на Україну. Адже ми віддали усі ядерні боєголовки. У цілому цей документ гарантував нам безпеку, суверенітет та незалежність нашої країни.

Ведучий: А Байден в квітні 2014 року що сказав?

Андрій Теліженко: Це політичний документ, його підписали лише для того, щоб ви мовчали, забудьте про нього. Ми тепер вам хіба що ковдру можемо дати.

Ведучий: Заява Байдена, це було причиною, чому США, ООН не підтримали Україну і не зупинили окупацію Криму?

Андрій Теліженко: це була заява Байдена та небажання Обами підтримати Україну, і підтримка закінчилася ,але Байден часто їздив в Україну і сказав, що може дати нам лише ковдру, тому що потім ви будете продавати росіянам зброю, ми вам не віримо.

Сергій Тарута: Я завжди говорив, що джевеліни – це одне, але дайте спочатку решту, а потім джевеліни. Якщо б вони допомогли нам зі жгутами, раціями і джевелінами, тоді б ситуація була інакшою. На жаль, адміністрація Обами не допомогла Україні вирішити насущні проблеми.

Сім'я Байдена змогла швидко добре заробити дякуючи керівництву Джо при політиці Барака Обами. У квітні 2014 року Джо зустрічався з директорами компаній Бурісма Енерджі. У травні його син Хантер Байден потрапив у число цих директорів і заробив мільйони з травня 2014 року. Він нічого не знає про енергоресурси.

Син президента Трампа Ерік виразився краще всіх. Члени правління Ексон Мобіл, одної з найбільших і престижних енергетичних компаній світу, заробляють 330 тисяч доларів в рік. Хантер Байден, не маючи досвіду в даній галузі, заробляв 600 тисяч доларів в рік як мінімум протягом 5 років. При цьому середньорічна зарплата по Україні – 1700 доларів в рік. Хантер Байден заробив в 350 раз більше пересічного українця.

Як українці відносяться до того, що Хантер Байден у раді директорів Бурісма? Яке враження це складає в українців?

Валентин Наливайченко: Ми їх ніколи не бачили, я член опозиції Януковича, і ми навіть не знали, що Хантер Байден чи ще хтось є в складі газової компанії Бурісма. В Україні, особливо коли вкорінилася корупція, верхівка лишалася зачиненою для суспільства. Якщо ви не при владі, якщо не берете участь у корупційній схемі і не працюєте у потрібній компанії, ви ніколи не дізнаєтеся, що там відбувається.

Євгеній Червоненко: він через дітей розпочав займатися бізнесом. Історія Бурісми не до кінця зрозуміла. Америка - приклад боротьби з корупцією, і приклад відкритості, але до України вони принесли щось зовсім інше. Тепер американська еліта може тут робити що завгодно, тому що ми дикуни.

Ведучий: через два роки після того, як Хантер Байден почав переводити в готівку величезні чеки із Бурісми, Білий Дім Обами почав залучати правління Порошенка у вибори 2016 року в США. У своєму ексклюзивному репортажі Джон Соломон розповідав, що команда Обами-Байдена привезла кращих антикорупційних прокурорів дослідників України на зустріч з членами групи національної безпеки у Вашингтоні, Державний департамент міністерства юстиції, ФБР, ЦРУ.  

Андрій Теліженко: У кінці січня 2016 року у нас був керівник НАБУ пан Ситник, спеціальний прокурор Холодницький і замісник генпрокурора пан Кулик. Вони провели тиждень в окрузі Колумбія, розмовляючи з Міністерством юстицій, ФБР, Радою Національної Безпеки. Посольство було зачинено для більшості зустрічей, крім засідання Ради Національної Безпеки у Білому Домі, яке ви також допомогли організувати. І підчас цієї зустрічі виникло, запитання: чи є у вас інформація отримана напряму з Білого дому, від людей Байдена стосовно того, яким партіям служать люди, які у них активи, банківські рахунки, чи різні грошові перекази, що ви можете дати нам для вивчення. Це було разом з Мінюстом, ФБР, Джефом Коулом, людьми з Ради національної безпеки.

В січні 2016 року популярність Дональда Трампа як кандидата в президенти почала зростати. Насправді в команді Обами говорили з Україною тільки як з клієнтом Поля Манафорта в даному регіоні, про президента Януковича і його партію регіонів і про зупинку розслідування компанії Бурісми. Справа Бурісми була ключовою, рослідування велося прокурором України Віктором Шокіним, вони підібралися близько до Хантера Байдена.

Віктор Шокін: Я взяв документ, який показує, скільки кримінальних справ було відкрито проти Бурісми, один, два, три, чотири, п’ять. Ми розпочали працювати в цьому напрямку, я думаю було очевидно, що ми прийдемо до того, що пред’явимо звинувачення Хантеру Байдену, Квасневському і іншим найманим представникам, які мали вплив в США.

Ведучий: Джо Байден вирішив, що Шокіна необхідно звільнити, приїхавши в Київ віце-президент сам підняв це питання у розмові з президентом України Порошенком. Мені сказали, у вас немає таких повноважень, ви не президент, сказав президент. Я кажу, подзвоніть йому, я сказав, що ви не отримаєте мільярд доларів, а я зараз поїду. Десь через 6 годин я поїду, якщо прокурор не буде звільнений, ви не отримаєте гроші. І що б ви подумали, його звільнили, і на його місце призначили когось більш надійного. Цей надійний чоловік, як сказав Байден, виявилося не має навіть юридичної освіти, його звинувачують сім’ї вбитих на Майдані в тому, що він повільно розслідує, хто насправді стріляв, і вбив усіх тих невинних людей. По суті єдиною справою Юрія Луценка, нового генпрокурора України, було посадити колишнього президента Януковича. Небесною Сотнею він переймався менше.

Демократи і вірні їм ЗМІ повідомляють, що Шокін був звільнений за підтримку корупції. Але сам Шокін стверджував на міжнародному судовому допиті, що президент Порошенко сказав йому особисто, що він був звільнений за розслідування справи Хайтена Байдена.

Джо Байден вимагав, що б мене звільнили, і я запитав: як ви це поясните? В мене найкращі показники по всім результатам, немає корупції, і т.д. Як ви можете пояснити звільнення генерального прокурора, по стану здроров’я ? Я здорова людина, а Порошенко сказав мені: я щось придумаю.

Поки син віцепрезидента наживався на Бурісмі, президентська кампанія в США загострилася. Також загосрилися канали зв'язку Вікторії Ноланд з командою Сороса. За словами Соломона із TheHill навіть співробітники Сороса підтвердили це і називали частоту контактів незвичною. За даними FinancialTimes Адріан Коротницький, старший співробітник в атлантичній раді Вашингтона сказав: ключові українські політичні фігури безпрецедентно активно діють в спробі послабити популярність Трампа. Йому краще знати, Бурісма фінансувала атлантичну раду, як і Джордж Сорос, а Нелі Ор, співробітниця Фюжен Джіпіес, по дослідженню кампанії Трампа для Хіларі Клінтон, дружина старшого керівника ФБР Брюса Ора, розповіла конгресу, що брудні новини для кампанії Халарі приносив також український представник парламенту. І ви не повірите, кого, працюючи з нею, британський шпигун Крістофер Стіл інформував про активні дії Росії – Вікторію Нуланд і її колег з держдепартаменту Обами.

Ведучий: У який момент вам стало відомо про дії пана Стіла?

Вікторія Нуланд: Мені вперше показали витяги із досьє, в середині липня 2016 року, не всю справу, його я побачила тільки тоді, коли його опублікували в американській пресі.

Валерій Чалий був послом в США, і звільнився в липні 2019 року після поразки президента Порошенка на виборах.

За словами Андрія Теліженка, помічника Чалого в посольстві, ця будівля посольства України в Вашингтоні слугувала осередком антитрампівської діяльності в 2016 році.

Ведучий: Ви відчували, що посольство України у Вашингтоні служить інтересам Хіларі Клінтон та демократичній партії?

Андрій Теліженко: Судячи з того, що я бачив, – так. Крім того, місіс Ор розповідала Чалому про совї зв’язки зі штабом Хіларі, де у неї справді були близькі відносини з деякими людьми. Я сказав послу давайте зустрінемося не лише з сенатором Крузом, з яким я зустрічався, коли він був у південній Кароліні, але давайте також зустрінемося з обраним президентом , на той момент кандидатом в президенти, Трампом, і просто поспілкуємося з ним, щоб продовжити роботу. Усі контактують зі штабами кожної кампанії, для посольства це нормально, так ми не служимо певним інтересам, нехай вони роблять свою роботу, а ми – свою заради України. Мені сказали, не роби цього, не втручайся, був неофіційний наказ з Києва не зв’язуватися з кампанією Трампа, тому що вони проросійські. Це його слова, так мені сказали. Порошенко наказав не говорити з представниками Трампа це було головним. Навіть коли Порошенко приїздив у Вашингтон, він зустрічався лише з Хіларі Клінтон, з Трампом зустрічей не було, коли він приїздив під час виборчої кампанії Трампа.

Олександа Челумпа із нацкомітету демократичної партії штабу Клінтон працювала з іноземною державою, розкопуючи бруд на команду Трампа.

Він «зливав» інформацію, яка призвела до слухань по питанню імпічменту в 2019 році, і ми дізналися, що Челумпа зустрічалася з ним багато раз в Білому домі в рамках роботи проти Трампа в 2016 році з українським посольством у Вашингтоні. Вона тиснула на посольство України, щоб звідти зливали інформацію американським журналістам. Очевидно, що про Челумпу потрібно розслідувати і її партнера Чалого   також.

Андрій Теліженко: Я раніше працював у прокуратурі, був радником генерального прокурора України, радником першого віце-прем’єра України, у мене були зв’язки у владі, і вони не хотіли робити це офіційно, у них був канал до Чалого. Він був згідний, тому що я сказав йому, що ми не повинні втручатися, просто повинні перестати розмовляти з нею, не тому що це неправильно. Нас піймають, усе це незаконно, в нашої країни будуть проблеми через ці зв’язки, адже уявіть, що Трамп переможе, і що буде? Він сказав, про все подбає. Саме тоді ми привернули увагу, і коли Чалий уже кілька місяців не працював у посольстві , виникла ця історія із Чалумпою. Вона офіційно відправилася у посольство України знаючи,що я був офіційним представником з інформацією, що оговорює кандидата в президенти чи інформацією про людей з його команди. Для мене це було шоком.

Ведучий: Ймовірно, цей процес був затверджений самим послом.

Андрій Теліженко: Послом, і наскільки мені відомо, самим президентом Порошенком.

У кінці президентської гонки депутат Сергій Лещенко, один із союзників Порошенка, передав американським ЗМІ сторінки, за його словами, документів, що підтверджують незаконні платежі наставнику кампанії Трампа Полю Манафорту. Велику роль в історії з таємними документами відіграло НАБУ, незалежне антикорупційне агентство, тісно пов’язане з посольством США.

Пан Лещенко який надав «чорну книгу», визнану підробкою, і ніколи не використовував, тому ще це була брехлива і компрометуюча заява, яка не відповіла дійсності. Але коли українське правління розпочало розслідування центру антикорупційних розслідувань Сороса, хто його зупинив? Вікторія Нуланд і посольство США в Києві.

Манафорт заперечував платежі, але він відразу звільнився з кампанії Трампа. Директор НАБУ Артем Ситник визнав на аудіо записі, що він намагався допомогти Хіларі Клінтон.

На полі бою між кампаніями, якщо забрати генералів, ви можете послабити свого противника, але з відходом Манафорта, кампанія Трампа продовжувала рухатися далі. Це було неймовірно, в результаті Трамп виграв, не дивлячись ні на що. Ще до інавгурації президента Трампа    новини про роботу представників України проти виборів Дональда Трампа стали відомі на загал, у той час як в «Politico» Девід Стерн та Кеннет Вогель написали про діяльність Чалумпи, про «чорну книгу» та багато іншого. По мірі того, як адміністрація Трампа намагалася розслідувати ці дії, діючий посол Обами Байдена в Києві Марію Вановіч звинуватили у блокуванні віз для українських чиновників, які летять в Америку для подачі показів проти Хантера Байдена. В результаті президент Трамп звільнив її за невиконання наказів, американо-українська політика Байдена створила карусель. Співробітники національної безпеки переводилися з нашого посольства в Києві в Білий Дім після початку президентської кампанії в США. Представники розвідки з Білого дому часто їздили в Україну і назад, нерідко з Джо Байденом.

Джо Байден: Здається, я частіше і довше спілкуюся напряму з президентом, ніж зі своєю дружиною.

Підполковник Алекс Віндман повернувся з Вашингтону з нашого посольства в Києві, щоб у майбутньому увійти до команди Трампа і свідчити проти президента. Тоді усі знали про дії Хантера Байдена в Бурісмі і нічого не сказали.

Ентоні Шафер, американський офіцер: Окремі люди навчені брудним методам явно відкинули політичні рамки. Вони використовують свій талант, навички та досвід, але замість того, щоб слідувати присязі, вони вирішили брати участь у політичній грі, підтримавши партію та   певні переконання а не факти. Вони представляють інтереси демократичних партій.

Ведучий: Більшість з тих людей, які допомагали Байдену в Україні, в Грузії все ще при владі. Інсайдери припускають, що один з таких людей – це інформатор, який запустив процес імпічменту. Нова стратегія повалення Трампа, створення скандалів прямо до імпічменту з-за України ні на секунду не замислюється, що жорстока боротьба за владу в Америці може зруйнувати далеку республіку. Але це не має значення для демократів, вони знищать все, якщо це знищить Дональда Трампа. Допомога із США і ЄС може зупинитися, світовий баланс може змінитися, а війська Путіна уже в Україні в очікуванні.

Західна еліта клює Україну вже три десятиліття, «длубаючи» її кістки, розносячи їх і наживаючись на цьому. Ми знаємо, що син Джо Байдена розбагатів там на корупційному газовому бізнесі. Скільки дітей із 535 конгресменів і сенаторів США все ще далі наживаються. Подумайте про це.

Українці взагалі не хочуть мати справу з імпічментом президента США, вони уже достатньо настраждалися та заслуговують на краще. Більше всього український народ заслуговує знати правду про те, хто убив їхні сім’ї та друзів на Майдані.

Трістан Цітаішвілі, очільник міністерства оборони Грузії: Якщо пан Зеленський захоче віддати наказ розпочати чесні розслідування, мої військові експерти і я готові співпрацювати і розповісти їм реальну картину.

Сергій Пашинський: Фактично все розслідувано, майже всі учасники   за виключенням 5 знаходяться в РФ, під захистом Росії та отримали громадянство цієї країни. Вони також зараз керують тим самим «Беркутом», який в Москві називають «Омон» .

Коли ми закінчували цей фільм, лідери протесту на Майдані зі снайперською гвинтівкою політика Порошенка, Сергія Пашинського посадили до в’язниці без права внесення застави за стрільбу по беззбройному чоловіку. Україна, Росія, Майдан – гравці ті ж, і стратегії дуже схожі. В Україні ця гра в ризик привела до смерті 130 невинних людей, демократична допомога, просування демократії, підтримка громадянського суспільства – називайте це як хочете, ці «бюрократичні словечка» для проникнення у вибори за кордоном. І звичайно Сорос – король цієї   сцени. Сорос дуже активний в США , вклавши10,6 млн доларів у програшну кампанію Хіларі Клінтон у 2016 році, Сорос вкладає гроші в антитрамповську діяльність в США. Листопадові протести 2016 року з вимогами перерахунку – Сорос заплатив за них. Жіночий марш після інавгурації Трампа – Сорос також заплатив за нього, за рожеві шапки і все решта. А брехливі досьє Фюжен Джіпіес, які привели до розслідування по Росії, відповідальна група все ще фінансується Соросом. Антиполіцейські протести Блек Лайвс Медер, радикальні дії проти судді Верховного суду Бреда Кабано – він також заплатив за них.

Ведучий: Спочатку вони обманювали нас відносно Росії і змогли знищити президента Трампа, подивіться на імпічмент, ви побачите знайомі обличчя, знайому тактику. Не думайте, що це не може відбутися тут .

Ці люди, увіковічнені на цих меморіальних дошках могли бути американцями, те, що зараз відбувається в Америці   дозволяє вірити, що дещо подібне може статися. Ми поки не знаємо, хто це зробив в Україні, очевидно, метою було створити більше проблем, ніж замовники змогли створити. Проблеми, які серйозно зачіпають владу , проблеми, які руйнують владу.

Другий етап плану демократів GetTrump заключається в криміналізації прохання Дональда Трампа до президента України про допомогу, добратися до суті першого етапу плану демократів. Запуск фіктивних розслідувань війни з Росією, що знищили багато невинних американців.

Девін Ньюнс, конгресмен: Спецслужби, особливо ФБР, якщо вони не зупиняться, якщо люди не заплатять за шахрайство у суді Файза і за все, що відбулося в містифікації з приводу Росії, якщо люди не будуть залучені до відповідальності, то з’явиться покоління американців, членів республіканської партії, які ніколи не будуть довіряти ФБР, Міністерству Юстиції, ЦРУ, і т.д. пртягом багатьох поколінь.

Ведучий: Президент Трамп має намір розпочати розслідування і у нього на це є причини. Україна уже давно стала плацдармом для світових інсайдерів, які прагнуть влади та грошей. Інсайдерів, таких як Хантер Байден, Джо Байден, Джордж Сорос. Схожі втручання призвели до масових вбивств на Майдані, якщо США відмовляються розслідувати аферу з Бурісмою, і втручання Порошенка у наші вибори 2016 року, ми виявимося більш корумпованою країною, ніж Україна, де прагнуть розслідувати ці переконливі звинувачення. Уряд Зеленського не повинен розплачуватися за втручання попередників у американські вибори. Дві країни повинні вияснити, що сталося в 2016 році. Очевидно, що Україна допомогла Клінтон підставити Трампа і країни не зможуть розвиватися, поки немає розслідування. Але демократи переслідують Трампа, знищуючи Америку і Україну, і ми не можемо цього допустити.

Томас Джеферсон одного разу сказав: час захищатися від корупції і тиранії, допоки вони не заволоділи нами. Він сказав, що краще захистити себе від вовків, ніж намагатися зупинити їх, коли вони вже увійшли. Але пані та панове, вовки уже тут.

Сьогодні вдень група злодіїв-правопорушників напала на наших співробітників. Зараз семеро офіцерів з серйозними травмами, включаючи переломи кісток. І один офіцер без свідомості. Мені щойно повідомили, що 21 офіцера поранено. У одного перелом хребта. За словами поліції на його голову скинули бетоний блок, а після цього тричі поцілили з пістолета Сміт 22-гого калібру.

Раніше ми озвучували для вас україномовну версію розмови канадського психолога Джордан Бернт Пітерсона, американського політичного коментатора Такер Свонсон Макнір Карлсона із власницею журналу «Католіна», ліберальним експертом Кеті Аре про токсичну мужність.

Також зроблено україномовну версію та озвучено відверту розповідь екс-КДБшника. Колишній агент КДБ, який став перебіжчиком та втік з СРСР до Канади, а потім до США, розповідає про те, як працювала радянська пропаганда, які методи використовували агенти КДБ в своїй роботі та як вони вели підривну діяльність в країнах світу через ЗМІ тих самих країн.

Читайте також:Джо Роган та Алекс Джонс про Джорджа Сороса. Вперше українською