Київ
13 травня 2020
Звертаюсь до уряду, щоб з 25 травня дозволити відновити роботу метро в столиці, - Кличко
Все більше людей повертаються до роботи, і в місті відбувається транспортний колапс.
news-image

Міський голова Києва Віталій Кличко звернувся до уряду, щоб з 25 травня дозволити відновити роботу метро в столиці. Про це він написав у Телеграм.

Я звертаюсь до уряду - після 22 травня, а точніше – з 25 травня (бо 22 - це п'ятниця, а потім два вихідних), дозволити відновити роботу метро в столиці! Звичайно, ми будемо зважати на ситуацію із розповсюдженням вірусу і сподіваємося, що вона не погіршиться", - пише очільник столиці.

Столична влада не хотіла закривати метро і тримала його роботу до останнього - поки уряд не ухвалив рішення про призупинення роботи метрополітену в кількох містах.

Але сьогодні, коли все більше людей повертаються до роботи, в місті відбувається колапс. І ми будемо наполягати на відновленні роботи метро. Щодо ідеї спецперепусток для проїзду в метрополітені – вона абсолютно утопічна. Ми створимо страшенні натовпи і буде ще гірше. Тому, метро має відкритися для роботи в звичайному режимі", - додав Кличко.

Це дозволить перерозподілити потік пасажирів і нормалізувати роботу всього громадського транспорту столиці.

Але, я хочу звернутися і до киян: це не означає, що всі повинні кататися, як зазвичай. Тут настає і ваша відповідальність – за дотримання дистанції, обов'язкову наявність маски, рукавичок, дотримання елементарних правил. І проїзд у транспорті тільки на роботу, в справах, за нагальної потреби. Безпека сьогодні – понад усе!", - підсумував Віталій Кличко.

Нагадаємо, Шмигаль сказав, коли в Україні запрацює метро та транспорт. Якщо зараз запустити транспорт, то це призведе до спалаху коронавірусу.

До речі, сьогодні у центрі Києва зібралися представники автоперевізників, які мають намір провести акцію протесту з вимогою відновлення автобусних перевезень. 

Раніше прем'єр-міністр заявив, що за планом, який напрацював уряд, запуск роботи метро в Києві не може статися до закінчення карантину 22 травня.

Як ми повідомляли, презентований Кабміном план виходу з карантину переглянуть.

Читайте також:Інформація  щодо заборони виїзду заробітчан за кордон не відповідає дійсності - Шмигаль