Події
14 травня 2020
Хворому на COVID-19 актору, який місяць був у комі, ампутували ногу
За ці майже півтора місяці чоловік пережив зупинку серця, два мікроінсульти та септичний шок. Йому знадобився діаліз.
news-image

Канадський актор Нік Кордеро у кінці березня захворів на COVID-19. Відтоді він бореться за своє життя в реанімації, на цей момент Нік вийшов із медикаментозної коми.

Про це написала його дружина Аманда Клутс у Інстаграм.

41-річний актор понад місяць провів у медикаментозній комі. У Instagram-сторі жінка зробила емоційне оголошення, тримаючи на руках їхнього з Ніком 11-місячного сина Елвіса.

Нік, татко, прокинувся! Ура! Татко прокинувся", - поділилася Аманда.

За словами дружини,  поки Нік дуже слабкий, і енергії в нього вистачає лише на те, щоби розплющувати й заплющувати очі. Але вн чує та реагує. Жінка розуміє, що до одужання її чоловіка ще далеко.

Поки Кордеро був у комі, лікарям довелося ампутувати йому ногу, адже у ній утворилися тромби. 

 

Це останнє сімейне фото, зроблене перед тим, як Нік захворів на COVID-19.  

Нікові 41 рік. У нього не було хронічних захворювань. Ми не знаємо, як він заразився COVID-19, але він заразився. Він потрапив до відділення швидкої 30-го березня, а 1-го квітня був інтубований та на апараті штучного дихання", - розповідала раніше Клутс.

За ці майже півтора місяці чоловік пережив зупинку серця, два мікроінсульти та септичний шок. Йому знадобився діаліз. Як висловилася Аманда, в легенях Ніка розвинулася грибкова інфекція та утворилися "дірки".

Ця хвороба вражає не лише літніх людей. Це по-справжньому. Ідеально здоровий 41-річний чоловік! Усвідомте цю історію. Лишайтеся вдома! Слухайтеся ремомендацій!" , - закликала вона.

Американська співачка Мадонна перехворіла на COVID-19, вважаючи, ще це просто важкий грип. Дізналася про це вона лише згодом, через сім тижнів, коли результат аналізу показав наявність антитіл.

До речі, голлівудська актриса українського походження Ольга Куриленко, яка на початку березня заразилася коронавірусом, порадувала фанатів новинами про своє здоров'я. Вона вважає, що перемогла хворобу.

Нагадаємо, у ніч на 13 травня в Івано-Франківську померло двоє людей із діагнозом COVID-19. Серед них - дівчина 19-ти років, у якої не було супутніх захворювань.

Читайте також:Наближається друга хвиля захворюваності на коронавірус, - головний епідеміолог США