Інфографіка
14 травня 2020
Які країни відкривають кордони та коли (інфографіка)
Як відкриватимуть кордони.
news-image

Команда інфопростору «Є!» проаналізувала коли і які країни відкривають кордони. 

В Європі вже готуються відкривати кордони для подорожей і прийому туристів та заробітчан.У Чехії заборону на вільне пересування було знято ще 24 квітня. Уряд цієї країни дозволив громадянам виїжджати за кордон для відпочинку. Відкриті кордони між країнами Балтії (Литва, Латвія і Естонія), їх громадяни можуть вільно гостювати одне в одного. Крім того, з 11 травня Литва дозволила в'їзд для польських працівників, студентів і підприємців без карантинних вимог. 

З 15 травня Литва, Латвія і Естонія відкриють кордони для всіх туристів, але після приїзду прибулі повинні будуть дотримуватися двотижневої самоізоляції.

Уряд Польщі з 13 травня звільнив від дотримання карантину поляків, які працюють або навчаються в сусідніх країнах ЄС. Вільно відвідувати країну можуть громадяни Чехії, Німеччини, Словаччини, Швеції, Данії та Литви, які перетинають польський кордон в професійних, ділових, економічних або освітніх цілях. Для інших іноземців, в тому числі для українців, після прибуття до Польщі обов'язковий 14-денний карантин.

З 14 травня Фінляндія дозволить в'їзд сезонним робітникам із країн ЄС. Також в країну можна в'їжджати студентам, які навчаються в Фінляндії, а також іноземцям, які здійснюють ділові або професійні поїздки чи подорожують з вагомих сімейних обставин.

Деякі країнах також назвали приблизні дати відкриття кордонів. Зокрема:

Грузія - планує приймати туристів з 1 липня;

Кіпр - з 9 червня відкриє авіасполучення, а з 9 травня - морські порти.

Туреччина - відновлення міжнародних чартерних рейсів до країни планують 12 червня, приймати іноземних туристів планують з 1 липня;

Німеччина - відкриття кордонів для виїзду громадян за кордон планують на 14 червня;

Словаччина - планує відкрити кордони з Австрією, Чехією, Польщею та Угорщиною 27 травня.

Раніше повідомляли, що ж саме повинні декларувати чиновники у різних країнах світу.

Також раніше писали про засоби електронного контролю в Україні та їх стан.

Читайте також:Наслідки коронавірусу: мільярдер Річард Бренсон продає частку в Virgin Galactic