Суспільство
14 травня 2020
Непродовольчі ринки треба відкривати, – Зеленський
Якщо працюють магазини непродовольчих товарів, то треба відкрити й ринки.
news-image

Виплати надбавок медичним працівникам за роботу з інфікованими коронавірусом за березень уже здійснюють, і завершити цей процес планують найближчим часом. Про це відзвітував міністр охорони здоров'я Максим Степанов Президенту України Володимиру Зеленському на традиційній нараді з представниками Кабінету Міністрів та головних державних відомств, відповідальних за заходи із запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Порушили також питання відкриття непродовольчих ринків.

Якщо працюють магазини непродовольчих товарів, то треба відкрити й ринки. На таких самих умовах, що й продовольчі: з усіма заходами безпеки для людей, щоб мінімізувати ризики зараження», – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, на брифінгу 14 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав, що другий етап пом'якшення карантину запланований на 22 травня (всі етапи розраховані на 10 днів).

Також стало відомо, що на літніх майданчиках ресторанів і кафе дозволено перебувати за столом до чотирьох осіб, не рахуючи дітей до 14 років. Кабінет міністрів України пом'якшив умови перебування в парках та на літніх майданчиках в рамках ослаблення карантинних заходів.

До речі, Шмигаль сказав, коли в Україні запрацює метро та транспорт. Якщо зараз запустити транспорт, то це призведе до спалаху коронавірусу.

Читайте також:Повернення навіть 20% докарантинної мобільності може спровокувати сплеск COVID-19. Аналіз на прикладі Італії