Політика
15 травня 2020
Справи проти РФ: Зеркаль очолила захист Нафтогазу у міжнародних судах
Відповідний функціонал пані Зеркаль отримала у зв’язку з трансформацією організаційної структури Групи Нафтогаз.
news-image
Олена Зеркаль очолила захист Нафтогазу в міжнародних арбітражах та іноземних судових і виконавчих провадженнях, а також у справах проти Російської Федерації.

Про це інформує пресслужба НАК "Нафтогаз України".

Радник голови правління НАК "Нафтогаз України" Олена Зеркаль очолила організацію роботи та супровід міжнародних арбітражів та іноземних судових і виконавчих проваджень Нафтогазу в спорах з ПАТ "Газпром" та у справах проти Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, відповідний функціонал пані Зеркаль отримала у зв’язку з трансформацією організаційної структури Групи Нафтогаз.

Олена Зеркаль - Надзвичайний та Повноважний Посол, має 25-річний досвід роботи юристом у державному та приватному секторах.

У 2014-2019 роках на посаді заступника міністра закордонних справ України Олена займалась питаннями європейської інтеграції, зокрема, лібералізацією візового режиму з ЄС, а також представляла Україну у Міжнародному суді ООН та арбітражах у справах проти Росії (про фінансування тероризму та расової дискримінації, порушення Росією Конвенції ООН з морського права та порушення імунітету військових кораблів і членів екіпажу).

Протягом двох років вона була залучена до роботи української команди у переговорах про продовження транзиту російського газу до Європи після 2019 року, а також брала активну участь у тристоронніх переговорах Україна-ЄС-Росія щодо укладання "Зимових пакетів"у 2014-2015 та 2015-2016 роках.

На посаді заступника міністра закордонних справ України Олена Зеркаль також була залучена до протидії будівництву газопроводу Північний потік—2.

Ексзаступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, про необхідність нагадувати світовим лідерам, що Крим анексований Росією на порушення міжнародного права

Ексзаступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, що офіційний Київ знав про утримання Білим домом військової допомоги і намагався приховати це від громадськості.

Читайте також:«Нафтогаз» знизить ціну на газ для промисловості на 14-15%