Світ
15 травня 2020
Словенія оголосила про кінець епідемії коронавірусу
За останню добу діагноз COVID-19 підтвердили лише в однієї людини.
news-image

Влада Словенії оголосила про перемогу над коронавірусом. З початку пандемії у країні виявили 1 465 випадків COVID-19, досі хворіють 1 092 людини.

Епідемію Словенія оголосила 12 березня. Як повідомив словенський прем'єр-міністр Янез Янша, у країні зараз – найбільш сприятлива епідеміологічна ситуація у всій Європі, незважаючи на те, що Словенія межує з Італією, пише 24tv з посиланням Euractiv.

З майже півтори тисячі випадків коронавірусу у Словенії 103 виявились летальними. За останню добу діагноз COVID-19 підтвердили лише в однієї людини.

Заходи безпеки у Словенії

У країні, проте, не нехтуватимуть правилами безпеки. Зокрема, щонайменше до кінця місяця діятиме масковий режим у громадських місцях, людей просять дотримуватись соціальної дистанції, а також досі під забороною масові зібрання.

Щодо в’їзду іноземців на словенську територію, то на громадян країн, що не належать до ЄС, чекає двотижневий карантин. Людей з симптомами коронавірусу до Словенії не впускатимуть взагалі.

Карантинні обмеження

З середини березня у Словенії оголосили карантин, одразу був закритий кордон з Італією – епіцентром коронавірусу в Європі.

Словенія закрила всі школи, спортивні та культурні заклади, бари, ресторани, готелі та магазини. Відчиненими для відвідувачів залишились лиш продовольчі магазини та аптеки. Не працював також громадський транспорт.
Уряд розпочав карантинні послаблення з 20 квітня.
З 11 травня відновили роботу громадського транспорту.
З 18 травня частина учнів повернуться за парти. Відкриють бари та ресторани, також зможуть працювати невеликі готелі – до 30 номерів.
Спортивні турніри можуть відновити вже з 23 травня.

Раніше команда інфопростору «Є!» проаналізувала коли і які країни відкривають кордони. 

Також повідомляли, що продажі алкогольних напоїв у Фінляндії у квітні зросли на 23% в порівнянні з тим же періодом минулого року.