Політика
15 травня 2020
Українські авіакомпанії втрачають 600-700 млн грн у місяць через карантин — Криклій
За словами міністра, жодна авіакомпанія не отримала компенсацію від держави
news-image

Українські авіакомпанії кожен місяць терплять збитки в розмірі близько 600-700 мільйонів гривень з-за загальнонаціонального карантину в країні зв'язку з розповсюдженням пандемії коронавіруса Covid-19. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю виданню Літери, пише «Є!».

За його словами, жодна авіакомпанія в Україні не отримала компенсацію від держави за припинення авіаційного сполучення. Деякі компанії все ж отримають 100 мільйонів гривень, але не компенсації, а в якості оплати за чартерні евакуаційне рейси для українців, які опинилися закордоном на момент початку пандемії коронавіруса.

І лізингові платежі, і персонал, і пілоти отримують зовсім інші зарплати. Тому у кожної авіакомпанії свої історія, а якщо говорити про всіх авіакомпаніях, то мова йде про 600-700 мільйонів гривень в місяць", — заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Україна повністю зупинила пасажирські авіаційні перевезення і закрила кордони для в'їзду іноземців з 17 березня. Винятком стали тільки спеціальні евакуаційні рейси з пасажирами та вантажами з інших держав.

Також читайте: 2020 рік стане для страхових компаній одним з найгірших в історії

Читайте також:У Німеччині найбільше падіння економіки з часів фінансової кризи 2009 року