Українське видавництво видало книгу творів Ольги Кобилянської з портретом Марка Вовчка
На помилку звернула увагу письменниця Оксана Забужко
news-image

Видавництво «Центр навчальної літератури» видало збірник творів Ольги Кобилянської з портретом Марка Вовчка на обкладинці.

На помилку звернула увагу письменниця Оксана Забужко, пише «Є!».

Не можу не поділитися присланою картинкою. І прошу помочі залу, бо мені аж дух перехопило. Я не знаю такого видавництва — «Центр навчальної літератури», але, судячи з їхнього сайту, видають вони «підручники і посібники» на замовлення Української Держави, аж гай гуде, і ми з вами за це платимо, — написала Забужко, опублікувавши фото обкладинки.

Книгу Ольги Кобилянської «Вибране» із портретом Марка Вовчка можна було придбати на сайті Уakaboo за 230 грн. Зараз на сайті книжки більше немає. Так само її видалили із сайту самого видавництва, однак у мережі залишився скріншот.

Інцидент у видавництві не прокоментували.

Цікаво, що фото Марка Вовчка, яке використали для обкладинки книги Коблянської є одним із найвідоміших. Його чи не найчастіше публікують у шкільних підручниках з української літератури. 

Ба більше, у видавництві «Центр навчальної літератури» у 2017 році вийшла друком книга «Вибране» Марка Вовчка з тією ж фотографією.

Видавництво «Центр навчальної літератури» позиціює себе як «найбільша книготорговельна видавнича компанія в Україні, що спеціалізується на виробництві та продажу різнопланової навчальної та довідкової літератури». Воно працює на ринку з 2007 року і, за даними з сайту, щороку випускає 150-200 нових найменувань з тиражем у 10 тисяч примірників. Окрім того, видавництво випускає підручники за державним замовленням

Читайте також: Кабмін звільнив Монахову з посади уповноваженого із захисту державної мови

Як стало відомо раніше, у Києві з нагоди Дня Європи щорічно діє Європейське містечко, в якому можна дізнатися інформацію про Євросоюз