Суспільство
18 травня 2020
МОЗ дозволить купатися в морі та річках
Фахівці підтвердили, що морська сіль та ультрафіолетове випромінювання знищує збудник коронавірусу.
news-image

Цього літа Міністерство охорони здоров'я дозволить купатися в морі та річках. Про це на повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко у коментарі виданню УП Життя.

Ми провели певні консультації з Інститутом епідеміології та інфекційних хвороб й фахівці підтвердили, що морська сіль та ультрафіолетове випромінювання знищує збудник коронавірусу", – каже він.

Ляшко також додав, що хоча в прісній воді збудник має можливість виживати, за даними науковців, у річках з проточною водою інфікуватись досить складно, хіба що при дуже тісному контакті. 

Тому плавати в річці МОЗ теж дозволить.

Головні умови:

Не відвідувати пляжі людям з групи ризику: літні люди та люди з хронічними захворюваннями.

Дотримуватись безпечної дистанції (не менше 2 метрів).

Дотримуватись правил особистої гігієни: мити руки, чхати і кашляти в одноразову серветку, використовувати маски.

Нагадаємо, за даними ЦГЗ, станом на 9:00 18 травня в Україні 18616 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 535 летальних, 5276 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 325 нових випадків.

Як стало відомо, п’ять людей померли від коронавірусу на Буковині. Загальна чисельність інфікованих в області від першого встановленого випадку складає 2713 осіб.

До речі, міністр туризму Туреччини закликає ставитися до викликів 2020 року як до ДТП світового масштабу. Ще до епідемії турки розраховували прийняти цього року 58 млн туристів, а наступного – 63. Вони й досі переконані, що туристичний сектор чекає швидке відновлення, і сподіваються на високі показники у 2023 році, коли країна відзначатиме 100-річчя заснування республіки, – 75 млн туристів.

Читайте також:Кулеба розповів, чи варто планувати літню відпустку