Суспільство
18 травня 2020
В яких випадках секс виявляється кориснішим за таблетки
Настав час дізнатися, в чому саме полягає користь сексу
news-image

Про те, що секс корисний для здоров'я, говорить багато хто. Проблема полягає в тому, що дуже багато чоловіків і жінки не мають конкретного уявлення про те, яким саме є корисний вплив сексу на організм. А між іншим, він виходить далеко за рамки гарної фізичної форми і відмінного самопочуття, пише «Є!»  з посиланням на mport.ua.

Тряхни старовиною

Один британський вчений - нейропсихолог Девід Вікс - 10 років свого наукового життя витратив на роботу, метою якої було з'ясувати, що чоловіки, які займаються сексом не менше 4 разів на тиждень, часто виглядають молодше років на 10. Справа в тому, що під час еякуляції в кров викидається гормон росту, який "консервує вік".

Викладись по повній

Кілька "результативних матчів у ліжку проти дівчини" - і рівень стресу у вас обох різко знизиться. Наприклад, в журналі Biological Psychology (вважай, Playboy для вчених) сказано, що чоловіки, які регулярно займалися сексом перед відповідальним виступом, менше на ньому хвилювалися, а їх артеріальний тиск не так зростав, швидко приходячи в норму опісля.

Привіт, імунітет

Налагоджене статеве життя - запорука міцного імунітету. У всякому разі, так вважають вчені з Університету Уїлкс, вивчивши здоров'я студентів, які щотижня проводили "заняття на дому". Їх рівень імуноглобуліну А був на третину вищим, ніж у тих, хто не займався сексом. Відповідно, і захисні сили організму були трохи кращими.

Від усього серця

Удвох цілком можна ускакать на ліжку від атеросклерозу та інсульту. Це не ми придумали, а фахівці організації New England Research Institutes 16 років доводили. І таки з'ясували, спостерігаючи за групою з 1165 чоловіків, що ті, хто займався інтимними втіхами раз в місяць, страждали серцево-судинними захворюваннями в 1,5 рази частіше за тих, що хоча б раз на тиждень знаходили в собі сили на секс. Вся справа в тренуванні серцевого м'яза зворотно-поступальними рухами.

Також читайте:Католицька церква у Польщі просить Ватикан розслідувати сексуальне насильство над дітьми

Читайте також:Кількість бідних в Україні різко збільшиться - ЮНІСЕФ