Резонанс
19 травня 2020
Плівки Деркача: Порошенко хвалився Байдену підйомом тарифів більше вимог МВФ
13 травня 2016 року Порошенко хвалився тим, що домігся підвищення комунальних тарифів на 100% ‒ вище вимог Міжнародного валютного фонду.
news-image

Петро Порошенко, у час свого президентства, під час розмови з Джозефом Байденом, віце-президентом США в адміністрації Барака Обами, 13 травня 2016 року хвалився тим, що домігся підвищення комунальних тарифів на 100% ‒ вище вимог Міжнародного валютного фонду.

Про це йшла мова під час онлайн-конференції народного депутата України Андрія Деркача. 

Позафракційний нардеп Олександр Деркач говорить, що про це йде мова в наявних у нього аудіозаписах розмов Джозефа Байдена і Петра Порошенка. 

В останні три тижні ми продемонстрували значний прогрес у сфері реформ. Ми проголосували за 100% тарифи, незважаючи на те, що МВФ очікував тільки на 75%", ‒ звучить на записі голос, схожий на голос Порошенко.

Також зазначимо, що Порошенко нібито сказав, що українська влада "запустила реформу за цінами на ліки, знявши всі перешкоди".

Байден нібито повністю його підтримав.

Окрім того, у першій частині опублікованих нардепом Деркачем записів мова йшла про те, що Джозеф Байден і тодішній державний секретар Джон Керрі нібито вимагали від Петра Порошенка звільнити Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України (оскільки той заблокував реформу ГПУ). Натомість американські чиновники обіцяли надання офіційному Києву грошових коштів у розмірі 1 млрд США.

Також ми писали, що апеляційний суд Києва, який розглядає апеляційну скаргу захисту експрезидента Віктора Януковича, вирішив допитати п'ятого президента України Петра Порошенка та екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

Нагадаємо, нами було зроблено україномовну версію 50-хвилинного фільму під назвою: «Український обман: імпічмент, готівка Байдена і масові вбивства». Про цей фільм неодноразово казали ЗМІ та Дональд Трамп.

Читайте також:Ймовірного суперника Трампа на виборах Джо Байдена звинуватили у сексуальних домаганнях