Суспільство
19 травня 2020
Боротися з кумівством в українській владі потрібно з допомогою ряду заходів
Кандидат політичних наук, політичний експерт Дмитро Гаврилюк висловив думку про дослідження, згідно з яким за нової влади в Україні процвітає кумівство
news-image

Згідно з даними Комітету виборців України, протягом першого року президентства Володимира Зеленського державні посади отримали більше 30 осіб, які раніше працювали в структурах "Студії Квартал 95", її дочірніх організаціях, а також співпрацювали із Зеленським на професійній основі, або ж були знайомими, друзями, родичами. Більшість не мали досвіду роботи в державній сфері, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Дмитро Гаврилюк розповів, як боротися з кумівством і непрофесіоналізмом в рядах держчиновників:

Боротися з кумівством в українській владі потрібно за допомогою ряду заходів.

Насамперед, громадським осудом і не сприйняттям його як нормальної бюрократичної практики і формату державного управління. У такій корумпованій країні, як Україна, можна навіть заборонити на нормативному рівні такий феномен як кумівство, непотизм (те ж кумівство – вид фаворитизму, надання привілеї родичам або друзям незалежно від їх професійних якостей).

У той же час, я не виключаю, що у нас знайдуться "експерти" і політики, які вбачатимуть у цьому порушення прав людини. Щоб викорінювати явище кумівства, необхідно постійно модернізувати структуру і зміст освіти для майбутніх держслужбовців. Також слід почати серйозну розмову про критерії для держпосади різних рівнів. І якщо людина не розуміє наслідки конфлікту інтересів при знаходженні на держпосаді, такого кандидата не варто допускати на держслужбу".

Також читайте:Зеленський проведе велику пресконференцію до року президентства

Читайте також:У Раді відклали скандальний законопроєкт про медіа