Україна
19 травня 2020
Саакашвілі підтримав Гордона в скандалі через інтерв'ю з Гіркиним
Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі назвав напад на журналіста Дмитра Гордона відлунням совкового минулого
news-image

До резонансу, який в українському суспільстві виник на ґрунті виходу скандального інтерв'ю відомого журналіста Дмитра Гордона з злочинцем в міжнародному розшуку Ігоря Гіркіна, приєднався і голова реформ в Україні Михайло Саакашвілі. Колишній президент Грузії виступив на захист журналістських цінностей Гордона і розкритикував людей, які займаються його інформаційної цькуванням, пише «Є!»  з посиланням на  сторінку в Facebook Саакашвілі.

За словами Саакашвілі, Гордон виконав свій професійний обов'язок і вибір його співрозмовників ніяк не позначається на його громадянської позиції, оскільки він справжній патріот і допомагає слідству у звинуваченні найбільшого терориста перед його фактичним судом в Україні та Гаазі.

Кому зашкодило те, що саме Гордон задав йому всі ті питання, які не могли задати інші? Звичайно, краще, щоб питання в цьому випадку ставив не журналіст, а відразу слідчий, але я думаю, що це все — шлях до з'ясування правди, до  викриття його господарів", - написав політик на своїй сторінці в Facebook.

Також він спростував всі звинувачення Гордона в його симпатії до ворогів України, сприянню сепаратизму і розповів, як саме проявляється справжній патріотизм.

Докоряти журналіста в тому, що він задає цікавлять суспільство питання самим неприємним людям і навіть нелюдам — це просто відголосок совкового минулого, яке вже не працює в сучасному світі. Любов до Батьківщини виражається в інших речах. Не в утисках свободи слова і перекритті засобів інформації. У сучасному світі перекрити інформацію неможливо. Головне, щоб у нас була інформація, щоб ми вміли її інтерпретувати і були тверді у наших переконаннях", - відзначив Саакашвілі.

Також читайте: Саакашвілі хоче розірвати угоду України з МВФ

Читайте також:Проведення інтерв’ю з Ігорем Гіркіним є ініціативою Дмитра Гордона, - СБУ