Інфографіка
20 травня 2020
Зарплати міністрів за квітень 2020 року (інфографіка)
Яку зарплату за квітень 2020 року отримали члени Кабміну.
news-image

Команда інфопростору «Є!» проаналізувала яку зарплату за квітень 2020 року отримали члени Кабміну. 

Згідно з прийнятими змінами до держбюджету, зарплата чиновника не зможе перевищувати 47 тисяч 230 гривень. Однак є невелика «лазівка» в цю суму не входять матеріальна допомога, допомога на оздоровлення, допомога по тимчасовій непрацездатності та відпускні.

Пропонуємо подивитися, скільки з такими умовами заробили члени Кабміну.

 Найбільше в квітні заробив віцепрем'єр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров – 113,9 тис. грн. Він отримав компенсацію за невикористану відпустку і допомогу по тимчасовій непрацездатності. 

Міністр оборони Андрій Таран заробив 78,5 тис. грн, міністр розвитку економіки Ігор Петрашко – 64,4 тис. грн. Однак через введені обмеження «на руки» обидва отримають 47 тис. 230 грн. Міністр інфраструктури Владислав Криклій заробив минулого місяця 63,3 тис. грн. 

Менше всіх заробила виконуюча обов'язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій – 46 тис. грн.

Зазначимо, 89% українців вважають, що ті зарплати і великі надбавки, які отримують державні службовці, не є справедливими.

Раніше тепер колишній прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявляв, що зарплати міністрів будуть прив’язані до середніх зарплат по Україні. Відтак, якість роботи уряду вливатиме на зарплату його представників.

Але зарплати міністрів за січень не надто відрізняються від лютневих.

Читайте також:Найголовніше за день: зменшення кількості випадків коронавірусу за останню добу, скандальне інтерв'ю Гордона з Гіркіним та кінцева дата карантину в Україні