Події
20 травня 2020
На посадових осіб митних органів поширюватиметься дія закону «Про запобігання корупції» та вводиться спецперевірка
Особи, які претендують на службу в митних органах, повинні повідомити про працюючих у цьому органі близьких осіб.
news-image

Кабмін на черговому засіданні розглянув законопроєкт згідно якого відтепер на посадових осіб митних органів поширюється дія закону «Про запобігання корупції» та вводиться спецперевірка.

На службу до митних органів тепер не можуть бути прийняті особи, які протягом року до моменту їхнього працевлаштування у митних органах притягувалися до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень пов'язаних з корупцією. Стосовно осіб, які претендують на службу в митних органах, за їх письмовою згодою проводиться спеціальна перевірка в порядку, встановленому Законом України «Про запобігання корупції».

Особи, які претендують на службу в митних органах, повинні повідомити про працюючих у цьому органі близьких осіб.

Нагадаємо, слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань затримали в.о. начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці Держмитслужби під час одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Раніше Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що ситуація у митній та податковій службах вимагає комплексного підходу, а не просто звільнення топчиновників.