Спорт
20 травня 2020
Шевченку запропонують контракт зі збірною України на 2,5 роки
Нинішня угода Андрія Шевченка закінчується в липні 2020 року, вона була підписана до запланованого завершення Євро-2020.
news-image

За інформацією Sport Arena, головний тренер збірної України Андрій Шевченко і його тренерський штаб отримають від Української асоціації футболу пропозицію продовжити контракти на 2,5 року, до чемпіонату світу-2022 в Катарі.

Нинішня угода Андрія Шевченка закінчується в липні 2020 року, вона була підписана до запланованого завершення Євро-2020. Однак у зв’язку з пандемією коронавірусу чемпіонат Європи був перенесений на 2021 рік.

Українська асоціація футболу хоче зберегти ще на один відбірковий цикл тренерський штаб, який вивів збірну України на Євро-2020 з першого місця.

Планується, що чемпіонат світу-2022 відбудеться в Катарі в період з 21 листопада по 18 грудня 2022 року.

На Євро-2020, який перенесений на період з 11 червня по 11 липня 2021 року, збірна України зіграє в групі С з Нідерландами та Австрією. Третій суперник визначиться після плей-офф Ліги Націй.

Очікується, що жеребкування європейської кваліфікації на чемпіонат світу 2022 року відбудеться 29 листопада 2020 року.

Участь в європейській кваліфікації на чемпіонат світу візьмуть 55 збірних, які представляють асоціації УЄФА. Всього передбачено десять груп: п’ять по шість учасників і п’ять – по п’ять.

На чемпіонат світу вийдуть десять переможців груп, долю ще трьох путівок визначать команди, що зайняли другі місця в своїх групах.

На сьогодні невідомо, коли проведе наступний матч збірна України. Це пов’язано з пандемією коронавірусу, яка зламала календар міжнародних матчів 2020-2021 років.

Очікувалося, що після Євро-2020 у вересні цього року збірна України стартує в новому розіграші Ліги націй. Команда Андрія Шевченка потрапила в групу 4 Дивізіону А, де зіграє з Німеччиною, Іспанією і Швейцарією.

Нагадаємо, українська футбольна Прем'єр-ліга прийняла рішення відновити розіграш національного чемпіонату 30 травня.

Як стало відомо, влада Німеччини запровадять тижневий карантин для футболістів перед відновлення сезону у футбольній Бундеслізі. Як написав німецький журналіст Рафаель Хонигштайн,  що двотижневий карантин для гравців, інформація про якого ходила раніше, скоротять до тижня, що дозволить провести перші матчі вже 15 травня.

Хоча раніше повідомлялося, що світ повинен відновити великий футбол не раніше вересня поточного року. В ФІФА зробили важливу заяву щодо відновлення гри мільйонів.

Читайте також:Словенія оголосила про кінець епідемії коронавірусу