Суспільство
20 травня 2020
У МОЗ заявили, що розблокували систему закупівель
У МОЗ затвердили переліки лікарських засобів та медичних виробів, що будуть закуплені за бюджетні кошти
news-image

Система медичних закупівель, яка у кінці березня поточного року була майже паралізована, наразі розблокована. Про це повідомляється у Telegram-каналі Міністерства охорони здоров’я Україн, пише «Є!» .

У МОЗ розповіли, що за півтора місяці розробили і узгодили 7 важливих нормативно-правових актів. Зокрема, затвердили переліки лікарських засобів та медичних виробів, що будуть закуплені за кошти 2020 року, а також внесли зміни до Технічних регламентів щодо медвиробів – це має спростити процедури для більше ніж 600 стентів, ендопротезів та інших виробів.

Зазначається, що розроблений проект постанови, що розблокує закупівлі за кошти 2017 року та дозволить завершити практично втрачений проект трансплантології і створення в Україні першого центру, де можна буде визначати сумісність донорів для здійснення пересадок. Крім того, розроблений проект постанови щодо щорічного відбору спеціалізованих закупівельних організацій. А також проходить процедуру юстування затверджений МОЗ наказ щодо подовження терміну дії свідоцтв про реєстрацію лікарських засобів.

У МОЗ додали, що передані паспорти бюджетних програм до Міністерства фінансів України, а чекає затвердження бюджетних паспортів наказ МОЗ щодо порядку вибору спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлю лікарських засобів та медичних виробів.

також читайте:В Україні зафіксовано 19230 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

Читайте також:МОЗ блокує другий етап медичної реформи