Політика
21 травня 2020
Двом ексберкутівцям оголосили підозру у фальсифікації доказів
Справа стосується перешкоджання трьом майданівцям.
news-image

Прокурори разом зі слідчими ДБР оголосили підозри двом колишнім "беркутівцям" через переслідування майданівців. Їх звинувачують у фабрикуванні доказів проти майданів через злочин, якого ті не скоювали.

Про оголошення підозри колишнім правоохоронцям повідомляє Офіс генерального прокурора України.

Справа стосується перешкоджання трьом майданівцям. Їх по дорозі з Майдану Незалежності додому спіймали "тітушки" та передали працівникам міліції.

Останні сфабрикували докази та звинуватили у вчиненні тяжкого злочину. Активістів затримали, повідомили про підозру та взяли під домашній арешт за дії, яких вони насправді не скоювали.

Правоохоронці продовжують досудове розслідування у цій справі, а "беркутятам" інкримінують одразу дві статті – перешкоджання мирним протестам і дача завідомо неправдивих показань. За такі злочини їм загрожує до 5 років за ґратами.

До слова, розслідування цієї справи фактично доводить невинуватість майданівців, яких звинуватили за вигаданими свідченнями та доказами.

Нагадаємо, апеляційний суд Києва, який розглядає апеляційну скаргу захисту експрезидента Віктора Януковича, вирішив допитати п'ятого президента України Петра Порошенка та екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

Також повідомляли, що на каналі One America News вийшов 50-хвилинний фільм під назвою: «Український обман: імпічмент, готівка Байдена і масові вбивства». Про цей фільм неодноразово казали ЗМІ та Дональд Трамп.

Читайте також:Пильний погляд на глобальний вплив Росії на тлі виборів 2020 NBC News NOW. Вперше українською