Події
21 травня 2020
Суд зобов'язав порушити справу про втручання Байдена в роботу Шокіна
Печерський районний суд Києва зобов'язав Офіс генерального прокурора почати розслідування можливого втручання Джо Байдена.
news-image

Як стало відомо, Печерський районний суд Києва зобов'язав Офіс генерального прокурора почати розслідування можливого втручання Джо Байдена, колишнього віце-президента США  в діяльність екс-генпрокурора України Віктора Шокіна.

Про це стало відомо із Єдиного державного реєстру судових рішень, де відповідну постанову № 757/13840/20-к підписано суддею Сергієм Вовком та опубліковано.

Зобов'язати компетентну особу на внесення відомостей до ЄРДР Офісу генерального прокурора, у провадженні якого здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, внести до ЄРДР короткий виклад фактичних обставин, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення громадянина Сполучених Штатів Америки, колишнього віце-президента США", - йдеться у постанові суду.

Нагадаємо, 19 травня було опубліковано аудіозапис розмови президента Петра Порошенка з віце-президентом США Джо Байденом, під час якої обговорювалася відставка генпрокурора Віктора Шокіна. Ініціатором відставки став американський політик.

До речі, у штабі кандидата у президенти США наголошують, що записи сильно змінені, "але це не більше, ніж дірка від бублика". У штабі колишнього віцепрезидента США Джо Байдена відреагували на "плівки Деркача", назвавши їх "повністю відредагованими". У Байдена вважають оприлюднення записів продовженням російських зусиль щодо дискредитації політика.

Також зазначимо, нами було перекладено українською фільм під назвою: «Український обман: імпічмент, готівка Байдена і масові вбивства».

Читайте також:Ймовірного суперника Трампа на виборах Джо Байдена звинуватили у сексуальних домаганнях