Світ
22 травня 2020
Трамп підтвердив, що США вийдуть з договору про відкрите небо через Росію
Трамп вважає, що вихід США змусить Москву повернутися до столу переговорів.
news-image

Президент США Дональд Трамп підтвердив, що Сполучені Штати вийдуть з Договору про відкрите небо і заявив, що таке рішення його змусила прийняти Росія. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

Росія не дотримувалась договору, тому поки вони не дотримуються - ми вийдемо", - сказав Трамп журналістам у четвер.

Договір 1992 року дозволяє 34 державам-членам здійснювати неозброєні спостережні польоти над територіями один одного. Рішення Трампа може вплинути на здатність американських військових вести повітряне спостереження за Росією та іншими країнами-членами.

Трамп вважає, що вихід США змусить Москву повернутися до столу переговорів.

Є шанс, що ми можемо укласти нову угоду або зробити щось, щоб відновити цю угоду", - сказав Трамп.

Він також заперечував, що вихід США збільшить напруженість у відносинах з Росією. "Ні, я думаю, що у нас будуть дуже хороші відносини з Росією", - сказав президент США.

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати повністю вийдуть з договору через шість місяців, додавши, що "ми можемо, однак, переглянути наш вихід, якщо Росія повернеться до повного дотримання договору".

У серпні 2019 року США офіційно вийшли з Договору про ядерні сили середньої дальності з Росією, поклавши край епохальному пакту про контроль над озброєннями, що обмежив розробку ракет наземного базування дальністю від 500 до 5500 кілометрів.

Раніше Президент США Дональд Трамп написав лист главі Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з погрозою назавжди зупинити американське фінансування організації через пандемію коронавірусу.

Також повідомляли, що втручання у вибори стало наріжним каменем історичних слухань про імпічмент Дональда Трампа.

Зазначимо, демократи в Конгресі США почали розслідування проти президента Сполучених Штатів Дональда Трампа щодо звільнення чиновника з Державного департаменту.

Читайте також:В чому звинувачують Трампа? - переклад документа про зв’язки з РФ та компромат Кремля