Світ
22 травня 2020
Джеремі Кларксон про коронавірус: «Я не хочу жити в цьому світі». Вперше українською
Відео перекладене українською та озвучене командою Інфопостору «Є!».
news-image

Джеремі Чарльз Роберт Кларксон — британський ведучий та журналіст, що спеціалізується на автомобільній тематиці. Найбільше відомий завдяки телепередачі «Топ Ґір», яку він вів у 1988-2015 роках разом із Річардом Гаммондом та Джеймсом Меєм. Має щотижневу колонку у газетах The Sunday Times та The Sun.

Відео перекладене українською та озвучене командою Інфопостору «Є!».

#легендиукраїнською - це постійна рубрика інфопростору «Є!».

Для тих, хто хоче прочитати, а не дивитись відео, додаємо в текстовому варіанті.

Зазвичай, коли мені хтось говорить робити щось, я реагую таким чином, що роблю все навпаки. Я робив так все своє життя, але в цьому випадку Ні.  Мене попросили залишитись вдома і навіть не дивлячись на те, що це є мій новий дім, в ньому дірки і тут дуже холодно щоночі тут тільки один стілець, але я роблю те що мене попросив зробити Пан Джонсон, бо якщо ми підемо назовні, є великий шанс що ми заразимо когось старого і немічного. Як Джеймс Мей. Ви хочете, щоб Джеймс Мей помер через вас? Ні, ви не хочете. Тому давайте, будь ласка, всі будемо сидіти вдома, бо все може бути набагато гірше. Ви можете побути мною, а в мене взагалі тут навіть немає інтернету, тому порно відміняється.

Отже, канали Венеції більше не рясніють кольорами «Барак кетбері Food and not».  Вони чисті. Фактично вода настільки прозора, що якщо в місті були б хоч якісь туристи, вони могли б побачити сотні плаваючих,  риб у воді які, в свою чергу, дивилися б на здивованих туристів і думали «що то за маячня чорт забирай». Це чудова новина для Hardcore екологів, які прочитають цю новину і скажуть: «Ой, як це мило. Невже це не було б фантастично, якщо б вода залишалася такою завжди». Вони також подивляться в небо і помітять, що там немає великих, алюмінієвих труб з крилами  що відвозять товстунів з Ньюкасла в гарячий розсадник хламідіїй на півдні  Іспанії. І ніхто не освище акторів,  що прибули на прем'єру своїх  фільмів в Лос-Анджелесі. Немає нічого, ніяких слідів, немає шуму, ніякої димки із літаків rolls-royce. Тільки 93 мільйони миль порожнього свіжого простору. Тим часом по морях і океанах більше не плавають величезні круїзні лайнери, перетворюючи тисячі тон дизельного пального в задушливий коричневий дим. А на дорогах багатьох країн світу більше немає автомобілів. Про це і мріяли наші, для них утопія народжується прямо на наших очах. Вже зараз вони дивляться на фотографії Китаю, що зроблені з космосу і підскакують вверх і донизу від щастя. Тому що вперше за 30 років вони дійсно можуть розгледіти там хоч щось. Фотографії показують, що велика хмара двоокису вуглецю, яка зазвичай знаходиться над північною Італією, зникла. Друзі Землі в захваті, кажуть що це показує, що багато  хто з нас може жити і працювати зовсім по-новому. Звичайно, ми могли б пояснити нашим ідіотським зеленим друзям, що тисячі, тисячі людей вмирають, але давайте не будемо забувати, що екоїсти роками призивали до скорочення чисельності населення планети на рівні Таноса. В 2018 році їх духовний лідер сер Атенборо  сказав, що нашому приросту населення необхідно положити кінець. Отже, вірус, який вбиває 10 або 20 відсотків з нас - це те, що зелені вітали б, особливо, якщо це по суті скупчення старих і хворих. Виходить,  що вся ця коронавірусна затія - це їх ідея фікс. Менше людей - немає поїздок, немає забруднення і, як ложка дьогтю в торті, немає торгівлі. Кажуть, що пандемія дуже сильно вдарить по бідних, але, повірте мені, в тому, що по мірі того, як фондові ринки рушаться, багатих це теж сильно турбує. Такі речі ще більше збуджують екоїстів. А коли державні облігації також почнуть хитатися, наші зелені друзі цілком можуть вмерти від задоволення. Друзі Землі в своїй збоченій логіці думають що, час бідності, хвороб і економічного відчаю принесе нам тільки краще. Вони вважають, що ми всі станемо більш милими.

Так, я бачу, що відбувається в супермаркетах у всьому світі. Можу  припустити, що скоро  ви будете спостерігати, як багаторука, багатонога куля катається в проході, борючись за останній рулон туалетного паперу. А ще через декілька тижнів, коли останні запаси консервів та макаронів з'їджені, полиці в супермаркетах порожні, грошей немає, банки зачинені, банкомати порожні, wi-fi відключени, діти кричать, отоді ми подивимось куди побіжить молоко людської доброти. Ось чому, коли ви запасалися рулонами туалетного паперу, я закупив 4 тони овочів і, про всяк випадок, якщо я правий, а Друзі Землі неправі, 600 патронів для дробовика. Звичайно вони потрібні потрібні мені для мисливства, охоти на оленів. Вірю, що в найближчі тижні і місяці будуть надзвичайно тяжкими. Ми почнемо грати в скрабл, продовжимо тривалими прогулянками на самоті, потім нас зачинять в квартирах а люди перестануть платити податки. А коли вони почнуть відчувати нестачу в предметах першої необхідності, я думаю, що вони вдадуться до крадіжки. Навіть Вікарій, будучи голодним, вб'є жінку, яка прикрашає вишиванкою парафіяльні лавки, тому, коли вірус буде переможений, а він буде переможений в один прекрасний день, мені цікаво, яким буде новий світ. Розрушений я думаю. Це єдине слово. Безсумнівно, коли соціалістичний і зелений рух побачать, як Елтон Джон особисто виносить своє сміття з дому, а Alan Sugar їздить по місту на велосипеді, вони скажуть, що тепер світ став справедливішим. Коли молоді – бідні, а старі - мертві. Але це наповнює мене таким сумом ... Мені скоро виповниться 60 років. Я будував будинок. Я з нетерпінням чекав коли зможу сісти в крісло-качалку на веранді з бокалом вина, слухати шепіт далекої  цивілізації і тихенький сміх моїх онуків, що грають в хованки у високій траві. Замість цього я зіштовхуюсь з можливістю того, що мій будинок не буде ніколи добудований, і я не побачу нових країн. Я втрачу своїх друзів через коронавірус. В той час як мені прийдеться виконувати непосильну роботу на фермі, щоб виробляти їжу, яку я як бартер  буду обмінювати  на набір прищіпок від місцевого Уиттлера. Але найгірше є те, що мені прийдеться прожити так залишок своїх днів, з брудними нігтями і бородавками, слухаючи безкінечний самовдоволений потік зелених людей, що будуть зловтішатися тим, які вони щасливі.

І що варка дров для виготовлення мотик - це саме те, що вони завжди хотіли робити.

Я не хочу жити в цьому світі. Якщо мені запропонують вибір: чисте повітря і самотність чи бокал вина з друзями в пабі - я буду в пабі рівно через 10 секунд. Насправді, мені жаль, що я такий сумний цього ранку. Я, зазвичай, не є нещасна людина, але зараз, серед смерті, відчаю і абсолютного руйнування нашого способу життя, я не бачу абсолютно ніякого приводу для радості. Я думаю, що світ, яким ми його знаємо, закінчується. А я не був готовий до цього.

Нагадаємо, коронавірусна хвороба 2019 — інфекційна хвороба, яка виникла вперше у грудні 2019 року в місті Ухань, Центральний Китай.

Зазначимо, Ілон Маск думає, що коронавірус не такий смертоносний, як те, у що ми повірили.

Читайте також:Пильний погляд на глобальний вплив Росії на тлі виборів 2020 NBC News NOW. Вперше українською