Події
22 травня 2020
Справа Шеремета: слідство щодо ймовірних виконавців завершене
У справі троє підозрюваних: музикант Андрій Антоненко, лікарка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь.
news-image

Поліція завершила розслідування щодо підозрюваних у виконанні вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомив "Українські правді" Тарас Безпалий, адвокат підозрюваної Юлії Кузьменко.

Зараз повідомляють про завершення досудового розслідування. Сьогодні винесли постанову, матеріали відносно Кузьменко, Антоненко, Дугарь виділили в нове провадження і зразу оголосили про завершення досудового розслідування", - сказав він. 

У справі троє підозрюваних: музикант Андрій Антоненко, лікарка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь.

Станом на 16:15 адвокат Кузьменко зазначив, що заходить в ізолятор тимчасового тримання до підзахисної, де йому мають вручити відповідні документи. Деталі щодо завершення слідства пообіцяв надати згодом. 

Адвокат іншої підозрюваної, Яни Дугарь, також підтвердив УП, що найближчим часом їм мають повідомити про завершення розслідування.

Крім того, 22 травня не відбулось судове засідання щодо запобіжного заходу Кузьменко. Захист просив скасувати її арешт, однак суд перенесли на 27 травня. Причина – не з'явились прокурори, не доставили підозрювану, не забезпечили зв'язок з нею.

"Українська правда" намагається отримати коментар Нацполіції щодо завершення слідства.

21 травня усім трьом підозрюваним у вбивстві змінили підозри – тепер слідство називає організаторами злочину "невстановлених осіб".

Журналісти-розслідувачі "Слідство.інфо" повідомляли, що, за їхніми даними, слідчі отримали наказ "згори" – завершувати розслідування – і найближчим часом мають це зробити.

Раніше Головне слідче управління МВС проводить обшуки вдома у дитячого хірурга Юлії Кузьменко у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Також повідомляли, що активісти пікетували Офіс генпрокурора і Апеляційний суд на підтримку Кузьменко.

Зазначимо, для передання до суду справи за обвинуваченням виконавців та організаторів вбивства журналіста Павла Шеремета потрібні додаткові докази.

Читайте також:Справа Шеремета стане Рубіконом для Авакова, - голова комітету Ради