Україна
22 травня 2020
Заступник міністра освіти і науки створює видимість діяльності навчального процесу в карантин – ЗМІ
У вишах України заявили, що Міністерство освіти і науки нібито несвоєчасно розробляє рекомендації щодо навчального процесу під час карантину
news-image

Міністерство освіти і науки нібито створює видимість діяльності з адаптації навчального процесу в карантин. Таку думку висловили представники вищих навчальних закладів, коментуючи відеоконсультації заступника міністра Єгора Стадного щодо проведення іспитів і заліків в умовах пандемії COVID-19, пише «Є!»  з посиланням на golos.ua

Я її навіть не бачив, подивився зараз, коли ви звернули увагу. Ми це все робили. Державну атестацію вже провели в магістратурі. Скоро почнеться сесія. Роботи і тести приймаємо в Moodle вже років п'ять. Але до карантину це була додаткова опція. Лекції читаємо в Teams. Тобто у нас проблем з дистанційним навчанням не було", - сказав професор одного з провідних ВНЗ Києва.

Представник іншого провідного технічного університету зазначив повільність профільного міністерства у розробці рекомендацій. За його словами, карантин ввели 12 березня, але рекомендації розіслали лише 14 травня.

В умовах мовчання міністерства ми самі знаходили варіанти дистанційного навчання. Думаю, що так повели себе більшість навчальних закладів. Ці рекомендації - просто створення видимості роботи", - вважає він.

Не є своєчасною, на думку викладача, і підготовка змін в постанову уряду номер 211 від 11 березня, що стосуються відновлення відвідування навчальних закладів студентами.

Поки їх приймуть, карантин вже закінчиться", - припустив співрозмовник у матеріалі.

За його словами, така ж ситуація і з "пошуком рішень щодо гуртожитків", який, за даними заступника міністра, триває.

Повідомляється, що Єгор Стадний не заперечував, що рекомендації МОН актуальні не для всіх вишів.

Розумію, що для частини (навчальних) закладів сесія, наприклад, вже почалася, і ми, можливо, трохи запізнилися, але нагадую, що тут роль міністерства швидше рекомендувати, а не займатися безпосередньо організацією проведення заліків, іспитів чи захисту", - сказав він.

Також читайте: Facebook шукає спеціаліста в українську команду

Читайте також:«Всеукраїнська школа онлайн» транслюватиме уроки й для учнів 1-4-х класів