Суспільство
22 травня 2020
Чому не варто пити під час їжі: головні причини
Під час прийому їжі відмовтеся від напоїв
news-image

Дієтологи кажуть, що воду необхідно пити за півгодини до або після їжі, тоді вона принесе максимальну користь організму. Але багато людей нехтують цим правилом і стикаються з проблемами травлення. Чому ж варто відмовитися від напоїв під час трапези? пише «Є!»  з посиланням на bazaar.

Ви можете з'їсти більше своєї норми

Вода може дати помилкове відчуття ситості — і ви спочатку з'їсте менше, ніж справді було потрібно, а потім почнете перекушувати, що, в свою чергу, спричинить за собою переїдання.

Травлення погіршиться

Вода забезпечує правильну роботу ШКТ. Але корисна вона тільки не під час їжі і тільки в теплому вигляді. Чому? Їжа повинна добре перетравлюватися, на це потрібна енергія. Один стакан холодної води — і ваш організм почне витрачати запас енергії на те, щоб зігріти тіло. А травлення в підсумку тільки постраждає.

Негативний вплив на кислотність шлункового соку

Цілком очевидно, що алкоголь, газовані та інші напої промислового виробництва можуть завдати значно більшої шкоди, ніж не вчасно випита вода, — вся справа в кислотах. Деякі висококислотні напої можуть дуже негативно вплинути на стан ШКТ і в підсумку привести до синдрому роздратованого кишечника.

Також читайте: Як підтримати своє здоров'я під час карантину

Читайте також:Колишні регіонали  знову будуть при владі? - Нові подробиці від Савінцева