Події
23 травня 2020
Україна відреагувала на рішення США вийти з Договору з відкритого неба
Україна зацікавлена у збереженні Договору з відкритого неба
news-image

Україна відреагувала на рішення Сполучених Штатів Америки про вихід з Договору з відкритого неба. Україна зацікавлена у збереженні та подальшій імплементації цього міжнародного договору.

Про це заявили у прес-службі Міністерства закордонних справ України, пише «Є!».

У МЗС заявили, що Україна зацікавлена у збереженні Договору з відкритого неба, але за умови добросовісного виконання усіма без виключення державами-учасницями.

Режим "відкритого неба" сприяв імплементації резолюції ГА ООН щодо мілітаризації Криму, а також частин Чорного та Азовського морів. Зокрема, проведення спостережного польоту США за участю багатонаціональної команди іноземних інспекторів уздовж північного узбережжя Криму сприяло нормалізації поведінки РФ у цих водах, - наголосили у відомстві.

Однак, як констатують в МЗС, з 2015 року ефективність договору знижується через неможливість здійснювати міжнародний повітряний моніторинг за військовою активністю РФ у Криму та на Донбасі.

Читайте також: Стало відомо коли в Києві запрацює наземний транспорт та метро

Як ми писали раніше, більш ніж мільйон пенсіонерів, яким виповнилося 75 років, щомісяця зможуть отримувати до пенсії близько 500 грн