Київ
25 травня 2020
У Київській області з 26 травня ослаблюють карантин
Жорсткий карантин можуть повернути, якщо захворюваність зростатиме.
news-image

У Київській області з 26 травня послаблюють карантин. Дозволена робота міського, міжміського та обласного транспорту, відкриваються дитсадки, готелі.

Про це на брифінгу повідомив т.в.о. голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, трансляція велася у Facebook КОДА.

26 травня у Київській області карантин буде пом'якшено. Це означає, що дозволені, але при чітко злагодженому контролі та дотриманні вимог, регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автотранспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполученні. При цьому кількість пасажирів має дорівнювати кількості місць для сидіння", - наголосив Володін.

У транспорті перед початком зміни салони потрібно дезінфікувати, а водії мають проходити температурний скринінг. Відстань між пасажирами та водієм має становити не менше метра або має бути захисний екран, крім того усі мають бути в масках. Можуть розпочати роботу дитячі садки за умови дотримання протиепідемічних заходів, і готелі.

Дозволено проводити спортивні заходи без глядачів і за умови, що буде не більше 50 учасників. Якщо учасників більше, то потрібне погодження з МОЗ.

Щодо релігійних заходів, то останні можливі за умови перебування у приміщені одної особа на 10 метрів і температурного скринінгу на вході. Крім того всі мають бути в масках, і має бути облаштоване місце дезінфекції рук.

Володін зазначив, що жорсткий карантин можуть повернути, якщо захворюваність зростатиме.

Зазначимо, на фоні послаблення в Україні карантину 25 травня дитячі садки поновлять свою роботу. Рішення було прийнято в рамках послаблення карантинних обмежень в Україні у травні

До речі, за даними ЦГЗ, станом на 9:00 25 травня в Україні 21245 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 623 летальні, 7234 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 259 нових випадків.

Раніше стало відомо, що шість областей ще не готові перейти до адаптивного карантину.

Читайте також:У Німеччині 107 осіб інфікувались коронавірусом після служби у молитовному домі