Події
25 травня 2020
У Тернопільській області від коронавірусу помер голова райради
22 травня від коронавірусу помер голова Кременецької райради. Володимиру Стефанському було 49 років.
news-image

У Тернопільській області 22 травня від коронавірусу помер голова Кременецької райради. Володимиру Стефанському було 49 років. Він очолював район, в якому дуже складна ситуація з інфікуванням на COVID-19 і найбільша в області кількість летальних випадків, пише місцеве видання Доба

Володимир Стефанський активно допомагав із забезпеченням місцевих лікарень засобами захисту та постійно повідомляв оперативну інформацію про ситуацію з Ковід-19 в Кременецькому районі. 

За попередньою інформацією, підтверджений коронавірус дав чоловікові ускладнення на серце і в нього обірвався тромб. 

Як повідомив лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру Володимир Паничев, COVID-19 у Стефанського підтвердили на початку поточного тижня, 18 травня, пише ТСН. 

Хоча почувався недобре ще раніше. Госпіталізували до Почаївської лікарні з пневмонією. Вже потрохи починав з неї виходити. Був на кисневій підтримці", - сказал лікар.

Про смерть Володимира Стефанського також написав його син Олександр Стефанський у Facebook. 

Сьогодні перестало битись серце найкращого батька, друга і просто світлої людини. Тату, ми тебе дуже сильно любимо. У зв'язку з ситуацією, публічного похорону не буде. Помоліться, будь ласка, за нього", - повідомив син.

Кременецьку районну раду він очолював від 2015 року. Під час епідемії коронавірусу брав активну участь у боротьбі з недугою, допомагав забезпечувати засобами захисту місцеві лікарні.

Крім того, 23 квітня брав участь у суспільно-політичному ток-шоу "Право на владу", де доповів про катастрофічну ситуацію в районі. Стефанський, зокрема, розповів, що в районі бракує засобів індивідуального захисту і в лікарні Почаєва недостатньо фінансового забезпечення, а тому звернувся за допомогою до Міністерства охорони здоров'я. 

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, що ця лікарня не є у списку визначених як опорних в області для лікування коронавірусу, але пообіцяв, що заклад буде профінансовано. 

Як стало відомо, п’ять людей померли від коронавірусу на Буковині. Загальна чисельність інфікованих в області від першого встановленого випадку складає 2713 осіб.

Нагадаємо, у ніч на 13 травня в Івано-Франківську померло двоє людей із діагнозом COVID-19. Серед них - дівчина 19-ти років, у якої не було супутніх захворювань.

Зазначимо, що відомий у світі фотокореспондент з України Мстислав Чернов зняв відео про те, як в українських лікарнях борються з коронавірусом

Читайте також:Друге нашестя COVID-19, чого нам чекати?