Світ
25 травня 2020
Компанія Facebook розповіла, як будуть виглядати робочі місця майбутнього
Facebook створить робочі місця майбутнього за допомогою віртуальної і доповненої реальності
news-image

Компанія Facebook поділилася у своєму блозі власним баченням того, як офісні робочі місця будуть виглядати в майбутньому, пише «Є!»  з посиланням на freenews.live.

Компанія планує створити "надпродуктивні робочі місця в змішаній реальності" з використанням інструментів VR і AR. Наприклад, згідно з повідомленнями компанії, відслідковування рухів рук з додаванням звичайної клавіатури і миші значно підвищить ефективність роботи.

Щоб працівник міг працювати у віртуальному просторі і одночасно бачити кімнату, камери встановлюються на гарнітуру Oculus Rift або Quest VR, яку виробляє Facebook. Роздумуючи над підвищенням ефективності віддаленої роботи і продуктивності, компанія працювала над концепціями змішаної реальності, заснованими на існуючих технологіях, таких як Passthrough, щоб люди могли перемикатися між реальним і віртуальним світами.

Більше того, цей формат дозволить співробітникам створити робоче середовище з будь-якої точки світу, що призведе до відмови від стандартних офісів. Крім того, у віртуальному просторі колеги зможуть спілкуватися один з одним, використовуючи свої аватари, які будуть передавати емоції звичайної людини - через кодек аватарів штучного інтелекту, який вже є у Facebook.

Такі місця можуть з'явитися в компанії протягом наступних 15 років, протягом яких Facebook збирається перевести половину своїх співробітників на віддалену роботу.

Також читайте: Вивчення історії корупції в Україні | NBC News Now. Вперше українською

Читайте також:Facebook шукає спеціаліста в українську команду