Суспільство
26 травня 2020
У Карпатах на горі Піп Іван випало до 15 см снігу
На горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -2°.
news-image

У Карпатах на горі Піп Іван, що в Івано-Франківській області випало до 15 см снігу, йдеться на сторінці гірського пошуково-рятувального поста у Facebook.

Станом на 9:30 26 травня 2020 року на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -2°, вітер північно-західній 5 м/с, хмарно, туман, обмежена видимість до 50 м.

Місцями надуви снігу становлять 30-40 см.

Нагадаємо, 24 травня у Карпатських горах також випав сніг. Видимість обмежена. Зазначається, що у зв’язку з негодою видимість у горах становить до 70 метрів.

Як стало відомо, аномально тепла і безсніжна зима, відсутність дощів навесні призвели до того, що запаси води на Кримському півострові катастрофічно знизилися: десь не вистачає 30%, а десь – навіть двох третин. Кримчани тепер можуть легко прогулятися по дну Сімферопольського водосховища, яке більше нагадує потріскану землю в пустелі.

Також ми повідомляли, що за час пандемії щоденні викиди вуглецю повернулись до показників 2006 року. Результати показали, що середньодобові викиди скоротилися на 18,7 млн тонн вуглецю у порівнянні з минулим роком.

Читайте також:В Украіні з 2020 року запрацює програма безкоштовних мандрівок для школярів