Україна
27 травня 2020
Дайджест головних новин за 27 травня
Читайте про найголовніші події дня, 27 травня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 27 травня.

Укрзалізниця відновила роботу залізничних квиткових кас

Укрзалізниця 27 травня відновила роботу залізничних квиткових кас на вокзалах. Пасажирам, які звертатимуться до залізничних кас без засобів індивідуального захисту, зокрема масок, квитки не продаватимуться.

В Україні затримали 4 іноземних кілерів

Нацполіція затримала групу іноземних кілерів за замах на вбивство громадянина Чорногорії у столиці. Після встановлення особи потерпілого відразу стали зрозумілі мотиви скоєння цього злочину. Потерпілим виявився громадянин Чорногорії, який знаходиться в міжнародному розшуку та є одним із лідерів та організатором наркокартелю, члени якого постачають наркотики на територію більшості європейських країн.

Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії.

 

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини! Вдаримо позитивом по сірих буднях! Не все так погано! Все буде добре!

Фінал Кубка України з футболу перенесли у Львів

Фінал Кубка України з футболу відбудеться у Львові. Про це написав мер Львова, Андрій Садовий у Фейсбук. Матч мали зіграти в Тернополі, але через складну ситуацією з захворюванням на коронавірус місто проведення змінили.

Команда інфопростору «Є!» з'ясувала який відсоток українців вліз у борги під час карантину.

Втрата роботи і джерел стабільного доходу під час карантину змушували громадян позичати гроші. 24% ствердно відповіли на питання про появу боргів за період карантину - уточнивши, що борги невеликі.

НОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ: Коронавірус має другий шлях для нападу! Вперше українською

За результатами нового дослідження, коронавірус має ще один, абсолютно інший шлях для атаки, через який він потрапляє всередину клітин.  Відео перекладене українською та озвучене командою Інфопостору «Є!». #коронавірус #COVID19 #легендиукраїнською - це постійна рубрика інфопростору «Є!».

Кабмін України розробив програму виходу держави з коронакризи.

Шмигаль оголосив про відмову від імпорту і нову програму підтримки бізнесу. Україна не кидатиметься в крайнощі і відмова від імпорту буде розумною.  Але мова про те, щоб взагалі не використовувати імпортні товари і послуги, не йде.

Кабмін погодив призначення голови Київської ОДА

Кабінет міністрів погодив призначення Василя Володіна головою Київської обласної державної адміністрації. Про це стало відомо із засідання уряду 27 травня. Отже, під час виступу у Кабміні Володін заявив, що наразі його пріоритетом на роботі є залучення інвесторів і створення нових робочих місць.

Як ми писалиаеропорт Львова відновлює роботу. Директорка міжнародного аеропорту "Львів" розповіла, коли роботу летовища можуть відновити та за яких умов вони будуть працювати.

Також повідомляли, що Україна поетапно переходить до системи добровільних внесків. Для цього у 2021 хочуть зробити накопичувальні пенсії обов’язковими. Українці обиратимуть недержавні пенсійні фонди і там відкриватимуть індивідуальний рахунок.

Зазначимо, 27 травня американські астронавти вперше після майже дев'ятирічної перерви вирушають на Міжнародну космічну станцію на пілотованому кораблі компанії SpaceX бізнесмена Ілона Маска з території США.

Читайте також:Стало відомо, коли Туреччина почне приймати українських туристів