Україна
28 травня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Євросоюз передав українським прикордонникам засоби захисту на майже мільйон гривень

Для Державної прикордонної служби ЄС передав тисячі захисних масок, рукавичок, окулярів та інших засобів індивідуального захисту. Допомога надана в рамках проєкту, який фінансується ЄС «Підтримка реалізації концепції Інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)».

Українська марка змагається за звання найкращої в Європі

Поштову марку "Листоноша Федір Фекета" подано на конкурс PostEurop "Найкраща марка Європи-2020", тема "Давні поштові маршрути". Легендарний закарпатський листоноша Федір Фекета (1791-1838) понад 30 років щодня долав шлях горами, лугами й лісами до Ужгорода і назад, в рідне село Тур’ї Ремети. Загалом - 50 км щодня. Селяни шанували свого листоношу й називали його "послом". Після смерті на його честь звели барельєф-пам’ятник на стіні місцевої церкви.

Шмигаль оголосив про відмову від імпорту і нову програму підтримки бізнесу

Кабмін України розробив програму виходу держави з коронакризи. Це робитимуть, полегшуючи роботу бізнесу та знижуючи податки. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду в середу 27 травня. За його словами, якщо э два однакові виробники (наприклад, вагонів), то пріоритет має бути у заводу, на якому працюють українці і який знаходиться в Україні.

Повернення боксу: зіркові українці проведуть перші бої вже в кінці липня

Українські боксери Владислав Сіренко (13-0, 12 КО), Олександр Захожий (13-0, 10 КО), Петро Іванов (11-0-2, 7 КО) і Андрій Великовський (16-2-1, 10 КО) можуть повернутися в ринг в кінці липня в Києві. Менеджер боксерів Максим Михайлов спільно з колегами з німецької компанії Facher Sportmanagement і української Top Boxing Generation готує для своїх підопічних вечір боїв у Києві.

Українці створили додаток, що «оживляє» казки

Українсько-американський стартап розробив спеціальний додаток, що може буквально оживити казку. За його допомогою герої починають рухатись. Це додаток доповненої реальності. Його та спеціальну книжку розробили українці - менеджер з Вінниці Олександр Музика і програміст Олег Коваль, який мешкає у США.

ВМС України випробовували новий артилерійський бронекатер

Малі броньовані артилерійські катери (МБАК) Військово-Морських Сил Збройних Сил України в ході виходу в море відпрацювали ряд завдань, один з них — проходив випробування. Одним з завдань, які відпрацьовувались під час виходу була практична перевірка технічних спроможностей одного з нових артилерійських катерів.

90-річна закарпатка, що дрифтувала на кабріолеті та рулила бензовозом, тепер у польоті покерувала літаком

Дев'яносторічна бабуся Рина із Закарпатської області, яка раніше прославилася вмінням водити кабріолет і бензовоз, показала, як керує літаком. Тепер у планах літньої екстрималки стрибок з парашутом. У кабіні літака разом з літньою жінкою був інструктор, який здійснив зліт і посадку. Коли літак перебував у повітрі, штурвал передали бабусі. Сам відеоролик зняли в Коломиї Івано-Франківської області. Відповідне відео опублікували у youtube.

Не все так погано! Редакція Є знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

Нагадаємо, українська армія отримає гроші від Туреччини. Україна розширить співпрацю з Туреччиною в оборонній сфері.

Раніше ми писали, що США може виділити Україні більше мільярда доларів. На 2020 рік передбачено виділення на суму 250 млн доларів з боку Пентагону.

Також стало відомо, що у 2020 році, в рамках надання військової допомоги, Україна отримає від Сполучених Штатів системи озброєння, зокрема, протикорабельні ракети

Читайте також:Історичний запуск. Астронавти США летять у космос на кораблі Ілона Маска